Witam
Mam e36 w compact'ie i mam pytanie jak włączyć te kreski na wyświetlaczu żeby były od pierwszej ?
Zrobiłem zmianę oleju a kreski zastały na czerwonym jak je zresetować żeby szły od zera ??
Oraz mam pytanie numer 2 którędy przeprowadzić kabel od wzmacniacza do akumulatora żeby nic nie uszkodzić ??
Pozdrawiam
Tiru89 pisze:Witam
Mam e36 w compact'ie i mam pytanie jak włączyć te kreski na wyświetlaczu żeby były od pierwszej ?
Zrobiłem zmianę oleju a kreski zastały na czerwonym jak je zresetować żeby szły od zera ??
Oraz mam pytanie numer 2 którędy przeprowadzić kabel od wzmacniacza do akumulatora żeby nic nie uszkodzić ??
Pozdrawiam
hey
kabelek już zrobiłem tuba ładnie gra
A co do inspekcji próbowałem ten sposób z kablem z elektrody, ale skasowały mi się tylko o zielonego pola i świecą wszystkie zielone nie zeszły do zera
Tiru dobrze ze tylko zielone sie tobie swieca bo jak skasujesz inspekcje kazdy powinin miec TYLKO i wylacznie zielone prostokaciki, clubGRANT cos musisz miec nie tak jesli pala ci sie tez zota i czerwona lampeczka i nie wprowadzaj w blad nowego uzytkownika
podaj link jak to u mnie wyglada (prawidlowo skasowana inspekcja)
Ermce to ja mam tak samo jak u Ciebie nie świeci mi inspekcja i wszystkie zielone świecą
Mam pytanie to z biegiem czasu te zielone będą znikać czy następna zapali się żółta ??
jak widac na moim filmiku mam juz jedna zgaszona, nie jestem do konca pewien ale gasna one wedlug uzytkowania auta (tzn od stylu jazdy, jesli spokojnie to gasna pozniej, jasli masz styl jazdy mlodzienczego szalenca to zgasna szybko), jesli zapali sie czerwona, to najwyzsza pora zrobic maly przeglad i wymienic olej, filtry itp
Tak już odbiegając od tematu to mam pytanie z innej beczki:)
To mój pierwszy diesel w życiu i ma pytanie przy ilu obrotach zmieniać biegi żeby jak naj mniej paliło auto ?? 2tyś ??3tyś ??
A 2 pytanko to jest takie, że mój diesel troszkę ciężko pali i zauważyłem że z filtra paliwowego idzie ropa i powietrze na zmiane to tak ma być ??
niepowinno byc zadnych pecherzykow powietrza, wymien i dokrec filtr.
Co do zmiany biegow to wedlug uznania je zmieniasz, tak jak w benzynie, jesli bedziesz ciagnac po obrotach to spali wiecej, jesli bedziesz zmieniac w okolicach 2100-2400obr/min (tak jest w 2.5 tds, nie wiem jak zachowuje sie 1.8tds), badz krecisz wysoko w granichach 5 tys obr/min w zaleznosci od warunkow
Co do spalania to ogólnie jest tak: Gdy zmienia się biegi przed maksymalnym momentem obrotowym(to będzie ok 2400r.p.m.) będzie najtaniej, a z kolei przed maksymalną mocą(ok 4800r.p.m.) będzie najbardziej dynamiczny. I u mnie to się zgadza. A jak wsiądzie mój tatuś i jeździ do 2000r.p.m. to pali duuuuuuuużo mniej niż mi