Witam
mam dziwne zjawiska w swoim tds-ie
1. Po wyłączeniu zapłonu - samoczynnie zamykają się szyby i szyberdach ... jednocześnie przestał działać pilot w kluczyku i nie idzie go zaprogramować ... czy ktoś wie jak sobie poradzić z tym felerem ??
2. Od kiedy mam tego tds-a - miał walniety bezpiecznik nr 25 - od wentylatora klimy - jak włoże sprawny to po włączeniu zapłony wentylator kręci non stop - czy zimny czy ciepły silnik ... czyżbym miał walnięty czujnik lub przekaźnik ??
pozdr.
Marek
[e34] dziwy problem z elektrycznymi szybami i wentylatorem
Moderator: Moderatorzy
- bieniek
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Zachodniopomorskie
1. Po wyłączeniu zapłonu powinieneś mieć jeszcze chwilę możliwość opuszczania i podnoszenia szyb. Działa?
Czy dioda na kluczyku po wciśnięciu któregoś prztyczka mruga? Czy gdy przytrzymasz mruga szybciej?
2. Ostawiam uszkodzony presostat. Klima jest w ogóle sprawna?
Czy dioda na kluczyku po wciśnięciu któregoś prztyczka mruga? Czy gdy przytrzymasz mruga szybciej?
2. Ostawiam uszkodzony presostat. Klima jest w ogóle sprawna?
Nigdy więcej diesel.
Nigdy więcej manual.
Nigdy więcej Mercedes.
Nigdy więcej manual.
Nigdy więcej Mercedes.
-
Maros76
- Bywalec
- Rocznik: 1993
- Skrzynia biegów: Automatyczna
1. Szyby sie zamykają i nic nie można z nimi zdziałać - nie reagują na przyciski. Dioda w kluczyka miga prawidłowo ...
2. KLima działa
2. KLima działa
- bieniek
- Bywalec
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Manualna
1. najprościej sprawdź moduł komfortu tak zwany, najlepiej zmień na sprawny. Elektrykiem nie jestem, nie pomogę więcej
Sam głowię sie teraz co mi sie spawa
2. co do klimy to jedź do klimatologa i sprawdź ciśnienie. To jest opcja że masz na tyle duże ciśnienie w układzie bez sprężania, że wentylator dostaje sygnał do kręcenia się cały czas. Nadal obstawiam uszkodzony presostat. ale, Czy zauważalne jest włączanie i wyłączanie się sprężarki klimy w czasie pracy czy dyma non stop?
Sam głowię sie teraz co mi sie spawa
2. co do klimy to jedź do klimatologa i sprawdź ciśnienie. To jest opcja że masz na tyle duże ciśnienie w układzie bez sprężania, że wentylator dostaje sygnał do kręcenia się cały czas. Nadal obstawiam uszkodzony presostat. ale, Czy zauważalne jest włączanie i wyłączanie się sprężarki klimy w czasie pracy czy dyma non stop?
Nigdy więcej diesel.
Nigdy więcej manual.
Nigdy więcej Mercedes.
Nigdy więcej manual.
Nigdy więcej Mercedes.