cieknacy ostatni wtryskiwacz

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

witboy
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1991
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Mazowieckie

Post autor: witboy »

dobra sorcia maly edit

leci mi z koncowego wtrysku czytalem ze moze leciec przez jakas podkladke albo przez te zaslepke

czy wystarczy zwykla miedziana podkladka? a ten ostatni wtrysk ta zaslepka skad ja zdobyc?

wiem ze moze ostatnio duzo pytam ale to moj 1 tds a uwielbiam miec wszystko sprawne na 100% wiec a ze sam lubie dlubac przy samochodzie stad sie pytam o wszystko :]
Awatar użytkownika
GuLuN
Bywalec Gadulec
Seria: E60-61
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525d
Rocznik: 2005
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Post autor: GuLuN »

A patrzyłeś w sam naprawiam i wszystko jest ze zdjęciami
http://bmw-diesel.pl/viewtopic.php?f=9&t=1425
Obrazek
Brutal!!!Metal!!!Warrior!!!
Awatar użytkownika
raven_1983
Ekspert
Ekspert
Rocznik: 1992

Post autor: raven_1983 »

A zaślepkę najłatwiej zdobyć w ASO... kosztuje całe kilka złotych...
Awatar użytkownika
ded
Bywalec Gadulec
Seria: E36
Model: 325tds
Rocznik: 1996
Skrzynia biegów: Manualna
Kontakt:

Post autor: ded »

Jedz do pompiarza, mi dal za darmo zaslepke. Jednak twierdzil ze zaslepki potrafia konczyc zywot nawet po roku wiec lepiej uciac kawalek rurki przelewowej i wkrecic srubke (blachowkret). Mowil ze w swoim aucie ma tak i jest ok. Co do miedzianej podkladki to wykrec wtrysk i podgrzej jak zapalniczka. Podkladka spulchnieje i ladnie sie ulozy podczas przykrecania.

Powodem ciekniecia sa tez stare rurki przelewowe. Jesli ich nie zmieniales to sprawdz czy sa elastyczne. Jesli tak to skroc kazda o 1 cm z kazdej strony. Jesli nie to kup nowe (od razu 2 zestawy [sa po 1m] bo do 6 wtryskow jeden nie starczy a warto miec kawalek w zapasie). Nowe przycinaj "z gorka", w razie czego skrocisz wlasnie o 1cm i juz. Czasem cieknie z krocca przelewowego (ten na ktory naciagasz rurke). Polecam wtedy zakup uzywanego, bo wklejanie nowych zwykle sie nie udaje.
witboy
Bywalec
Rocznik: 1991

Post autor: witboy »

mam glupie pytanie ale czy ostatni wtrysk i kazdy inny oprucz sterujacego jest taki sam?

dzis zaslepilem ten przelew starym wezykiem i wkreconym blachowkretem chyba byl sparcialy itd bo az sie rozlecial jak go chwycilem kombinerkami... ciekawe czy dalej bedzie lecial... ;/
teraz mi wychodzi mycie silnika i naparzanie ostrym cisnieniem po wezach :/ bo ja przy przelewach samych trzymalem dysze karchera;/ a to troszke wysokie cis;/
ODPOWIEDZ