dobra sorcia maly edit
leci mi z koncowego wtrysku czytalem ze moze leciec przez jakas podkladke albo przez te zaslepke
czy wystarczy zwykla miedziana podkladka? a ten ostatni wtrysk ta zaslepka skad ja zdobyc?
wiem ze moze ostatnio duzo pytam ale to moj 1 tds a uwielbiam miec wszystko sprawne na 100% wiec a ze sam lubie dlubac przy samochodzie stad sie pytam o wszystko :]
cieknacy ostatni wtryskiwacz
Moderator: Moderatorzy
- GuLuN
- Bywalec Gadulec
- Seria: E60-61
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525d
- Rocznik: 2005
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
A patrzyłeś w sam naprawiam i wszystko jest ze zdjęciami
http://bmw-diesel.pl/viewtopic.php?f=9&t=1425
http://bmw-diesel.pl/viewtopic.php?f=9&t=1425

Brutal!!!Metal!!!Warrior!!!
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Województwo: Mazowieckie
A zaślepkę najłatwiej zdobyć w ASO... kosztuje całe kilka złotych...
- ded
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Model: 325tds
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Manualna
- Kontakt:
Jedz do pompiarza, mi dal za darmo zaslepke. Jednak twierdzil ze zaslepki potrafia konczyc zywot nawet po roku wiec lepiej uciac kawalek rurki przelewowej i wkrecic srubke (blachowkret). Mowil ze w swoim aucie ma tak i jest ok. Co do miedzianej podkladki to wykrec wtrysk i podgrzej jak zapalniczka. Podkladka spulchnieje i ladnie sie ulozy podczas przykrecania.
Powodem ciekniecia sa tez stare rurki przelewowe. Jesli ich nie zmieniales to sprawdz czy sa elastyczne. Jesli tak to skroc kazda o 1 cm z kazdej strony. Jesli nie to kup nowe (od razu 2 zestawy [sa po 1m] bo do 6 wtryskow jeden nie starczy a warto miec kawalek w zapasie). Nowe przycinaj "z gorka", w razie czego skrocisz wlasnie o 1cm i juz. Czasem cieknie z krocca przelewowego (ten na ktory naciagasz rurke). Polecam wtedy zakup uzywanego, bo wklejanie nowych zwykle sie nie udaje.
Powodem ciekniecia sa tez stare rurki przelewowe. Jesli ich nie zmieniales to sprawdz czy sa elastyczne. Jesli tak to skroc kazda o 1 cm z kazdej strony. Jesli nie to kup nowe (od razu 2 zestawy [sa po 1m] bo do 6 wtryskow jeden nie starczy a warto miec kawalek w zapasie). Nowe przycinaj "z gorka", w razie czego skrocisz wlasnie o 1cm i juz. Czasem cieknie z krocca przelewowego (ten na ktory naciagasz rurke). Polecam wtedy zakup uzywanego, bo wklejanie nowych zwykle sie nie udaje.
-
witboy
- Bywalec
- Seria: E34
- Model: 525tds
- Rocznik: 1991
mam glupie pytanie ale czy ostatni wtrysk i kazdy inny oprucz sterujacego jest taki sam?
dzis zaslepilem ten przelew starym wezykiem i wkreconym blachowkretem chyba byl sparcialy itd bo az sie rozlecial jak go chwycilem kombinerkami... ciekawe czy dalej bedzie lecial... ;/
teraz mi wychodzi mycie silnika i naparzanie ostrym cisnieniem po wezach :/ bo ja przy przelewach samych trzymalem dysze karchera;/ a to troszke wysokie cis;/
dzis zaslepilem ten przelew starym wezykiem i wkreconym blachowkretem chyba byl sparcialy itd bo az sie rozlecial jak go chwycilem kombinerkami... ciekawe czy dalej bedzie lecial... ;/
teraz mi wychodzi mycie silnika i naparzanie ostrym cisnieniem po wezach :/ bo ja przy przelewach samych trzymalem dysze karchera;/ a to troszke wysokie cis;/