pompa paliwa w baku kiedy ma pracowac? e34 tds

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

witboy
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1991
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Mazowieckie

Post autor: witboy »

mam pytanie czy pompa ta w baku ma pracowac przy przekreceniu kluczyka czy dopiero jak rozrusznik kreci? bo podmienilem przewod od filtra do pompy wtryskowej dalem zaworek zwrotny i cofa paliwo do zaworka i potem juz jest paliwo za zaworkiem ale paliwa mi nie dopycha po przekreceniu kluczyka czyli co pompa w baku siadla? czy moze jakis przekaznik ? jesli jest przekaznik gdzies od pompy w baku to gdzie sie znajduje

pytam bo 2 rozne odpowiedzi znalalazlem jedna ze pompa powinna dawac w momencie grzania swiec czyli paliwo powinno ruszyc za ten zaworek zwrotny ...lecz takze slyszalem ze pompa pracuje dopiero w momencie krecenia rozrusznikiem co mnie lekko dziwi
pietrek525
Bywalec
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Dolnośląskie

Post autor: pietrek525 »

Przekaznik pompy wstępnej znajduje sie tam gdzie sterownik silnika,czyli tkzw komputer. U mnie podaje paliwo tylko jak mam zimny silnik i w momencie grzania swiec,jak jest ciepły to dopiero w momencie uruchamiania silnika włącza sie pompka.
Awatar użytkownika
raven_1983
Ekspert
Ekspert
Rocznik: 1992
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Mazowieckie

Post autor: raven_1983 »

A czy przypadkiem już na ten temat nie rozmawialiśmy na forum kilkadziesiąt razy? Polecam "szukaj"...

Szkoda mi czasu na ponowne opisywanie kiedy i jak działa pompka w baku.
ODPOWIEDZ