[E34] 525 TDS Automat problem z bujaniem auta na "D"
Moderator: Moderatorzy
-
LukasH1988
- Świeżak

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Zachodniopomorskie
Witam mam taki mały problem ze swoim TDS-em podczas jazdy wszystko jest ok , ale gdy stoje na "D" np. na swiatlach to auta zaczyna mi bujac tyłem gdy wrzuce na "N" wszystko sie uspokaja . Wyprzedze tylko wypowiedzi na temat pompy wtryskowej po regeneracji , olej wymieniany w czasie , w skrzyni równiez wymienany na czas . Jako ciekawostke tylko chcialbym dodac ze te objawy pojawiaja sie tylko gdy jest gorąco tzn okres letni ... . Auto pali na cieplym i zimnym od strzala nie kopci , nie dymi , nie bierze oleju . Dziekuje za odpowiedz
Witam
Mam ten sam problem w swoim aucie - mam 2.4td - także buja silnikem na D i na R. Z tym, że też szarpie przy zmianach biegów na wyższe (szczególnie z 1 na 2). Mam nadzieję, że to wina łącznika wału w kiepskim stanie oraz tulei tylnej belki.
pozdrawiam
Mam ten sam problem w swoim aucie - mam 2.4td - także buja silnikem na D i na R. Z tym, że też szarpie przy zmianach biegów na wyższe (szczególnie z 1 na 2). Mam nadzieję, że to wina łącznika wału w kiepskim stanie oraz tulei tylnej belki.
pozdrawiam