Kupno TDSa na czesci - wasze opinie

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
ded
Bywalec Gadulec
Seria: E36
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 325tds
Rocznik: 1996
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Mazowieckie
Kontakt:

Post autor: ded »

Ostatnio zastanawiam sie czy nie kupic 325 TDS na czesci. W mojej brakuje kilku drobiazgow, dyfer wykazuje pierwsze oznaki zuzycia, podobnie dwumas, tarcze maja lekki bicie itd. Moglbym tego nie ruszac bo ludzie jezdza z duzo gorszymi dolegliwosciami ale wymyslilem ze zamiast kupowac za rok zonie autko a sam bujac sie dalej trojka oddam jej trojke a sam kupie 525tds. W takim wypadku uzasadnione wydaje sie kupno dawczy czesci w postaci 325 tds lub td. I teraz moje pytanie: jak wg was to zrobic zeby sie oplacalo? Z blacharki nic mi nie brakuje wiec moze autko po dachowaniu byloby dobra opcja. Moze jakis bity anglik? Wogle to jaka cena jest rozsadna za taki samochod? 3 tys za dachowanego anglika mysle ze byloby warto ale na allegro to widze albo totalnie przekoszone z ktorych ktos wyciagnal wszystko co wartosciowe albo drozyzne. Bardzo prosze o wasze opinie i przemyslenia.
Tomek 85
Bywalec Gadulec
Seria: E39
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1998
Województwo: Małopolskie

Post autor: Tomek 85 »

rozbitka się nie opłaca tym bardziej że silnik nie jest Ci potrzebny, za takiego angola jako szrot teoretycznie również należy zapłacić akcyze.Wydaje mi się że już lepiej i taniej kupisz już zarejestrowane w PL uszkodzone kompletne E36
w jako takim stanie.Na sprzedaż niepotrzebnych części też nie masz za bardzo co liczyć jest tego wszędzie pełno.
http://otomoto.pl/bmw-325-uszkodzony-C15251572.html
jeśli jest jak gość pisze to na dwumase i rupcie by się nawet opłaciło, tylko należy pamiętać o tym że karoserie trzeba dość szybko wyzłomować albo sprzedać ;) jeśli tego nie zrobisz dojdzie Ci OC
Obrazek
Awatar użytkownika
błażej21
Bywalec Gadulec
Seria: E34
Województwo: Podlaskie

Post autor: bÅ‚ażej21 »

Ja bym szukał Czegoś z Niemiec wiadomo tam są lepsze drogi i możesz więcej części wyciągnąć no i nie masz problemów z papierami
Sesja str 8 Zerknij i oceń moją Bunie

http://forum.bmw-diesel.pl/viewtopic.php?f=7&t=1927
tl
Bywalec
Model: 318tds
Rocznik: 1999
Województwo: Pomorskie
Kontakt:

Post autor: tl »

A ja bym owe 2 czy 3 tysiace wydal na czesc (wyjdzie taniej niz kupowac bude). Po 1 to nowe tarcze, a nie jakies uzywki, bo to Twoje bezpieczenstwo (za Juridy na przod + klocki i ATE na tyl dalem odpowiednio: 300 i 160), dwumas uzywany tez nie wiadomo jaki ma stan i jak dlugo pochodzi, to samo dyfer... Najlepiej poszukaj po pewnych zrodlach i kup same czesci, bo po co Ci buda...
Pozdrawiam
Obrazek
Jest:
318 TDS Touring
Było:
325 TDS+
Awatar użytkownika
ded
Bywalec Gadulec
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 325tds
Województwo: Mazowieckie
Kontakt:

Post autor: ded »

Propozycja tomka jest bardzo ciekawa. Co do silnika to chcialbym pozyskac wtryski oprocz sterujacego, turbine bo swojej nie jestem pewien... Co do skory to nie jest mi potrzebna a na alledrogo w okolicach 800zl chodza takie komplety. Szkoda ze to tak daleko bo pewnie dostarczenie auta kosztowaloby z 1000zl (dystans ponad 400km)
Dawit000
Bywalec
Seria: E34
Rocznik: 1994
Województwo: Wielkopolskie

Post autor: Dawit000 »

jak się uprzesz to znajdziesz autko za grosze. Bardzo dobry pomysł. Zawsze jak coś Ci potrzeba to masz pod ręką. Możesz się pobawić w jakies modyfikacje. A reszte sprzedać
ODPOWIEDZ