zupełnie przez przypadek trafiło mi się takie oto autko: BMW 525tds 1997.
"Sedan.Kolor czarny. Ma kilka rzeczy do roboty" - usłyszałem w słuchawce podczas ustawiania się z właścicielem na wstępne oglądanie.
"Z głosu chyba jakiś starszy facet" - pomyślałem sobie. Wiedząc, że tu we Włoszech często auta są rejestrowane rok później pytam go "a to jest E34 czy E39?" - "chyba E36.." - odpowiada zmieszany właściciel.
No nic. Trzeba obejrzeć.
Po pracy o 19.00 na umówione miejsce podjeżdża czarne BMW E39. Szkoda, że jest ciemno i szkoda, że właśnie skończyło padać więc auto totalnie uświnione.. Trudno.
Właściciel to 62letni Pan który chce zmienić go na E60. Budzik wskazuje 218k km. Silniczek chodzi zaskakująco cicho (porównując go do klekotu mojego 3.0dCi Renaulta Espace) Facet używa go głównie do wycieczek do rodziny (220km autostrady od domu) i pokazuje mi auto. W środku żona i dwójka dzieci więc nie za wiele się wewnątrz napatrzyłem.
Auto ma kilka felerów estetycznych jak lekko ryśnięty przedni prawy błotnik, dziura w tylnym zderzaku oraz nie działające tylne podnośniki szyb.
Zrobiłem kilka fotek na szybciora: http://foto.motocykleroma.com/E39_525TDS_97/
wiedząc, że skoro to E39 to pewnie zaśpiewa niezłą cenę.
"1500E do uzgodnienia" - no i tu jestem lekko zaskoczony. Rozumiem, że ma trochę rzeczy do roboty, ale jakbym to urwał za 1300E (skoro do uzgodnienia) to już byłoby godnie..
Dziś wieczór mam mu dać znać czy chcę go zobaczyć na spokojnie w dzień i mu się przyjrzeć (zastosuje się na pewno do instrukcji w postach obok pt. Jak kupować TDS-a..)
Z racji, że nie widziałem wcześniej BMW 525tds z otwartą maską tak aby się mu przyglądać to chciałem się Was zapytać:
czy widać coś z tych fotek ? Czy rzuca się w oczy coś ewidentnego ? Wiadomo, że auto ma 13 lat ale może coś tam dojrzycie ?
Jeśli nie rzuca się nic w oczy to na pewno podjadę do niego w dzień i porobię fotki i filmik z pracy silnika..
Sorry za jakość fotek bo robione po 19.00..
Pozdrawiam i z góry uprzejmie dziękuję za każdą sugestię..
Jacek