Witam
mam problem z odpalaniem rano i jak postoi troche pod praca .....
trzeba tak ze 3 razy pokrecic rozrusznikiem
nie pomaga kilkukrotne rozgrzewanie swiec ...
jak juz zapali i chwile pochodzi to pali od pierwszego dotkniecia ...
akumulator wymieniony na nowke swiece tez nowe ...
jakies pomysly ?
z gory dzieki za sugestie ...
Pozdrawiam
AdamS
ps miesiac temu pompa regeneowana (ciekla)
325 TDS `99 Problem z odpalaniem na zimno
Moderator: Moderatorzy
- krystiano83
- Bywalec
- Seria: E46
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 330d
- Rocznik: 2000
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Dolnośląskie
http://bmw-diesel.pl/viewtopic.php?f=12&t=11 a po drugie na górze jest taki magiczny przycisk ''szukaj''
- clubGRANT
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 325tds
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Śląskie
krystiano83 pisze:http://bmw-diesel.pl/viewtopic.php?f=12&t=11 a po drugie na górze jest taki magiczny przycisk ''szukaj''
No to pomogłeś Koledze !!!
Nie każdy problem jest tu rozwiązany,aby użyć opcji szukania.
AdamS-75
Miałem też regenerowaną pompę wtryskową za 2500 pln więc jest i gwarancja,u Ciebie za pewne też.
Miałem też taki problem w zeszłą zimę i co się okazało - źle ustawiona dawka startowa,pojechałem,przedstawiłem problem,gwarant zdiagnozował i przyznał Mi rację,dawkę poprawił i cyka od pierwszego.
- siudek
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Szukam...
- Nadwozie: Nie posiadam
- Model: Nie mam
- Rocznik: 1975
- Skrzynia biegów: Nie mam
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
AdamS-75, kolega Ci podał temat gdzie szukać. Poszukaj również o cofaniu paliwa, bo możliwe, że Ci się po prostu zapowietrza i nie jest to nic tak strasznego czy drogiego. Czy silnik długo musi stać żeby miał znowu problemy? Generalnie jeśli na ciepłym nie ma problemów, nie szukałbym przyczyny w pompie paliwa, gdyż ona na zimnym albo pompuje albo nie (zwłaszcza jeśli jest szczelna i po naprawie było dobrze). Sprawdź również na diagnostyce wartość kąta wyprzedzenia wtrysku, źle ustawiony może powodować kiepskie odpalanie na zimnym.
clubGRANT, pomógł - podał temat i polecił poszukać, gdyż tematów o odpalaniu na zimnym jak i na ciepłym jest pół forum - jeszcze za bmw-tds to był temat rzeka, po co za każdym razem wałkować od nowa? Ty również napisałeś to, co on mógłby właśnie poszukać. No i nie ma czegoś takiego jak "dawka startowa", jest dawka paliwa podawana po prostu oraz kąt wyprzedzenia jej wtrysku. Taką "dawką startową" są świece, które rozgrzewają dla łatwego rozruchu (aby samozapłon prawidłowo przebiegał).
Pozdrawiam.
clubGRANT, pomógł - podał temat i polecił poszukać, gdyż tematów o odpalaniu na zimnym jak i na ciepłym jest pół forum - jeszcze za bmw-tds to był temat rzeka, po co za każdym razem wałkować od nowa? Ty również napisałeś to, co on mógłby właśnie poszukać. No i nie ma czegoś takiego jak "dawka startowa", jest dawka paliwa podawana po prostu oraz kąt wyprzedzenia jej wtrysku. Taką "dawką startową" są świece, które rozgrzewają dla łatwego rozruchu (aby samozapłon prawidłowo przebiegał).
Pozdrawiam.
siudek siudkowski
Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!
Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!