witam podlaczylem auto pod komputer dzis rano pokazal mi on blad czujnika lozenia walu, po wyjeciu go zmiezylem jego zapiecie i pokazywalo 1,2 oma czyli chyba jest sprawny? Jesli jest sprawny w czym moze tkwic problem auto zgaslo i juz nie odpala. Czujnik jest lekko przytarty tak jakby kolo o niego obcieralo ponizej link do zdjec czujnika. Prosze o pomoc dziekuje.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4a9 ... 6bb4e.html
prosze kliknac na zdjeciu nastepny lub poprzedni tam jest wiecej zdjec
czujnik polozenia walu?
Moderator: Moderatorzy
- siudek
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Szukam...
- Nadwozie: Nie posiadam
- Model: Nie mam
- Rocznik: 1975
- Skrzynia biegów: Nie mam
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
czujnik polozenia walu?
Co zmierzyłeś?krolikbmw pisze:po wyjeciu go zmiezylem jego zapiecie i pokazywalo 1,2 oma czyli chyba jest sprawny?
Czujnik powinien się znajdować bardzo blisko koła zamachowego (w sumie jak się go wciśnie do końca, powinno zostać ok 1mm do koła). Nie powinien za to trzeć. Skoro auto Ci nie zapala, nie było wcześniej nic kombinowane, a komputer ma błąd czujnika - czujnik do wymiany, proste. Proponuję kupić pewną używkę i wymienić, nie zastanawiać się za długo bo szkoda czasu. Ewentualnie jeśli nie jesteś pewien - zamocuj poprawnie czujnik, skasuj błąd i spróbuj odpalić (kiedyś koledze nie odpalił samochód po remoncie, okazało się że przy składaniu za daleko czujnik był od koła).
Pozdrawiam.
P.S. Poprawiłem Twój post - na przyszłość, masz taki przycisk jak "edycja" i możesz sobie poprawić coś co było napisane nie tak jak trzeba.
siudek siudkowski
Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!
Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!