[E36] 325TDS 97' - chwilowy brak mocy
Moderator: Moderatorzy
- carl0s
- Moderator

- Seria: E46
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2000
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Zachodniopomorskie
Re: E36 325TDS 97' chwilowy brak mocy
To jeszcze napisz w odpowiednim dziale skąd kupiłeś nastawnik po regeneracji i kto robił jego montaż / ustawienie kąta i dawki, no i za ile. Info będzie przydatne dla innych z Zachodniopomorskiego 
None of you seem to understand...
I'm not locked in here with you.
You're locked in here with me!
-
under
- Świeżak

- Seria: E36
- Model: 325tds
- Rocznik: 1997
Polecone w odpowiednim dziale a co do polecenia mechanika to ciężko, bo zrobił to chłopak w garażu. Nie ma warsztatu ani nic tylko zdolności. Jakby ktoś z Koszalina potrzebował coś w swoim tds-ie zrobić to piszcie PW ja go zapytam. Zapłaciłem niedużo ok 100zł bez ustawiania kąta. Dodam, że u np. Kamińskiego koszt takiej przekładki 400zł.
Dodano: 29 Lis 2011 18:14
W ogóle carl0s mam pytanie. Czy zmianę komputera, tego pod panelem klimatronika, można przeprowadzić metodą plug & play czy będzie trzeba coś przerabiać? Obecnie mam ten z okrojonym wyświetlaczem i 8 przyciskami a chcę zmienić na pełne OBC z 18 i tu głównie chodzi mi o komputer spalania. Tylko tak, ten mój ma z tyłu jedno gniazdo na wtyczkę a pełne mają 2 gniazda, czy to będzie pasować jak podłączę tylko pod jedno? Jak się orientujesz w temacie to szczerze chętnie posłucham jak to wykonać bo jestem przed kupnem i nie wiem czy jest sens.
MOD: Kolego, nie piszemy posta pod postem w jednym czasie - używamy opcji "Edytuj". Posklejałem ten i poprzedni, ale następnym razem staraj się sam to robić. siudek
Dodano: 29 Lis 2011 18:14
W ogóle carl0s mam pytanie. Czy zmianę komputera, tego pod panelem klimatronika, można przeprowadzić metodą plug & play czy będzie trzeba coś przerabiać? Obecnie mam ten z okrojonym wyświetlaczem i 8 przyciskami a chcę zmienić na pełne OBC z 18 i tu głównie chodzi mi o komputer spalania. Tylko tak, ten mój ma z tyłu jedno gniazdo na wtyczkę a pełne mają 2 gniazda, czy to będzie pasować jak podłączę tylko pod jedno? Jak się orientujesz w temacie to szczerze chętnie posłucham jak to wykonać bo jestem przed kupnem i nie wiem czy jest sens.
MOD: Kolego, nie piszemy posta pod postem w jednym czasie - używamy opcji "Edytuj". Posklejałem ten i poprzedni, ale następnym razem staraj się sam to robić. siudek
- carl0s
- Moderator

Musimy uściślić pojęcie "plug'n'play". Bo jeśli mówisz o tym, że wyciągasz MID i wstawiasz OBC, to nie, tak się nie da.
Natomiast owszem, to jest w zasadzie plug'n'play, bo jak kupisz z manetką i wtyczkami z kawałkiem wiązek, to jedyne co trzeba zrobić, to dosztukować kilka kabli i podłączyć je w odpowiednie miejsca. Generalnie praca nie jest jakaś skomplikowana, do E36 akurat mam masę serwisówek i całość schematów, więc to można ogarnąć w ciągu jednego popołudnia. Kwestia, że trzeba mieć co najmniej ogrzewany garaż w tych warunkach pogodowych
Natomiast owszem, to jest w zasadzie plug'n'play, bo jak kupisz z manetką i wtyczkami z kawałkiem wiązek, to jedyne co trzeba zrobić, to dosztukować kilka kabli i podłączyć je w odpowiednie miejsca. Generalnie praca nie jest jakaś skomplikowana, do E36 akurat mam masę serwisówek i całość schematów, więc to można ogarnąć w ciągu jednego popołudnia. Kwestia, że trzeba mieć co najmniej ogrzewany garaż w tych warunkach pogodowych
-
under
- Świeżak

- Seria: E36
- Model: 325tds
- Rocznik: 1997
No tak teraz zima. Nie no poczekam sobie spokojnie do cieplejszej pogody, bo to nie jest jakaś pilna sprawa. Napisałem bo pomyślałem, a nóż będzie tak, że wyjmę stary komp i włożę nowy i będzie śmigać ale trudno. Jak na razie mam w planie włożyć chipa i na zimę daje już sobie spokój z robotami. Rozumiem, że jak będę miał komputer to mogę się do ciebie odezwać? Wtedy może mi się w międzyczasie uda kupić manetkę tempomatu i by się oba zrobiło.
- carl0s
- Moderator

Słuchaj spokojnie jak już będziesz miał graty pokupowane i nastanie lepsiejsza pogoda - pisz śmiało i będziemy działać.