pompa...

Tematy dotyczące układu paliwowego, pomp wtryskowych, ich nastawników i wtrysków.

Moderator: Moderatorzy

Saint
Świeżak
Świeżak

pompa...

Post autor: Saint »

Mam pytanko dotyczące zakupu nowej pompy do BMW 525 TDS (rocznik 92') Czy prawdą jest że takie same pompy montowane są w oplu omedze? Może ktoś zna namiary na sprzedawcę, bo na allegro zbytnio nic nie ma
arcabuz
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1993
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Śląskie

Post autor: arcabuz »

Nowa pompa jest bardzo droga, lepiej kup po regeneracji koszt jakies 2500zł. w Omedze były te same silniki więc pewnie pompy są identyczne.
Monroe
Bywalec

Post autor: Monroe »

Saint niestety mimo ze silniki w omedze jak i w bmw sa takie same to omega ma calkiem inne kolektory ssace i wydechowe mniejsza turbine i mniejsza pompe. Czyli wkladajac do siebie taka pompe z omegi tracisz na mocy.
Adam_E34
Bywalec

Post autor: Adam_E34 »

sa tez dwa typy blokow jeden z rzeliwnym uchem do trzymania pompy dorgi z aluminiowym kazdy jest przystosowany do odpowiedniego rodzaju pompy. Radze regenerowac mnie to 2 tygodnie temu wynioslo 1300 :)
oliwierek
Świeżak
Świeżak

Post autor: oliwierek »

z omegi b pasuja pompy doe39 a 92 betki to maja inne silniki tak mi sie wydaje ja mam e39 to pasuja czesci z omegi ale tez zalezy ktore roczniki bo nie wszysko pasuje
oliwierek
ODPOWIEDZ