e34 524td 90r kontrolka wtrysku - rozwiązany
Moderator: Moderatorzy
-
metyl
- Świeżak

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 524d/td
- Rocznik: 1991
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Lubelskie
e34 524td 90r kontrolka wtrysku - rozwiązany
Witam. Przeszukałem forum i jednoznacznie ciągle nie wiem od czego zacząć z moim problemem. Otóż moje auto podczas jazdy, na ciepłym silniku wczoraj nagle zgasło i nie zapaliło. Nie gasła kontrolka wtrysku, gasło tylko zielone kółko. Po pół godzinie auto odpaliło normalnie. W trakcie jazdy "aby dojechać do domu" na chwile odpaliła się kontrolka wtrysku, auto straciło moc ale nie zdążyło zgasnąć, zgasła kontrolka i jakoś dojechałem :O Dziś z rana na zimnym normalnie odpalilo, bez problemów dojechałem do pracy. Jednak podczas powrotu (ok 4 km) auto zdążyło zgasnąć 2 razy, ale odpalało jak się toczyłem z kluczyka tak za 2 razem, bo za pierwszym nie gasła ta kontrolka. Jak kontrolka wtryskowa się świeci to mogę kręcić rozruchem ile chce i itak nie odpali. Tydzień temu miałem podobnie na zimnym silniku jak chciałem odpalić, ale za którymś razem auto odpaliło po 5 minutach. Kontrolka wtrysku jak słabo żarzy się po przekręceniu kluczyka to już wiem, że będzie problem. Dodam że w aucie był wymieniony nastawnik 2 miechy temu na regenerowany, bo był padnięty oraz dwumasa i czujnik położenia wału. Wyczytałem z forum, że może to być wina przekaźnika świec żarowych lub wtrysku sterującego. Może ktoś mnie naprowadzić gdzie mogę w 524td znaleźć ten przekaźnik oraz wtrysk sterujący i jak je sprawdzić? I co mogę sprawdzić jeszcze, zanim zacznę wymieniać części
-
metyl
- Świeżak

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 524d/td
- Rocznik: 1991
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Lubelskie
Re: e34 524td 90r kontrolka wtrysku
już wszystko jasne, przekaźnik przy komputerach na nadkolu; wymieniłem i wszystko jest okej