witam kolegów poraz pierwszy
chciałbym się dowiedzieć czy w pompie jest jakiś filtr paliwa,a jak tak to gdzie i jak mogę się do niego dobrać?
filtr paliwa
Moderator: Moderatorzy
-
KrzysztofS
- Świeżak

-
KrzysztofS
- Świeżak

-
blackpit12
- Świeżak

-
darek2640
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Śląskie
u mnie objawy są podobne zapalam a on gaśnie a jak zaskoczy to pomału wchodzi na obroty dyspersator leje zawsze, 50ml na 50l oczywiści tylko marki shel,filtr wymieniony MAN, świece nowe , pompa w baku z wydajnością 2 l. wody w 30 s. (przy ropie ma ma być wydajność 0,87l. na 30 s.)więc dobra, wtryski nowe, zaworek zwrotny przed pompą, jutro jeszcze będzie drugi w baku.
Napisze o efektach z drugim zaworkiem.
[ Dodano: Wto Lut 24, 2009 1:41 pm ]
Zamontowałem drugi zaworek w baku paliwa. Efekt paliwo nie schodzi z przewodów co było do przewidzenia a przy okazji odkryłem że układ zapowietrzał się przy wejściu przewodów do zbiornika. Przewody skróciłem kawałek bo nie były za długie i wszystkie opaski na przewodach wymieniłem na nowe, jest ok. Nie łapie powietrza. Jutro rano zobaczę jak będzie z zapalaniem.
Niestety rano się okazało że z zapalanie dalej jest to samo co było.
Napisze o efektach z drugim zaworkiem.
[ Dodano: Wto Lut 24, 2009 1:41 pm ]
Zamontowałem drugi zaworek w baku paliwa. Efekt paliwo nie schodzi z przewodów co było do przewidzenia a przy okazji odkryłem że układ zapowietrzał się przy wejściu przewodów do zbiornika. Przewody skróciłem kawałek bo nie były za długie i wszystkie opaski na przewodach wymieniłem na nowe, jest ok. Nie łapie powietrza. Jutro rano zobaczę jak będzie z zapalaniem.
Niestety rano się okazało że z zapalanie dalej jest to samo co było.
Ostatnio zmieniony 25 lut 2009, 14:14 przez darek2640, łącznie zmieniany 3 razy.
NAPRAWA WTRYSKIWACZY STERUJĄCYCH
witam bardzo serdecznie dziekuje za informacje wymienie filter paliwa i zobacze czy bedzie lepiej bo ma muj tds ma takie obiawy ze jak pale go rano to odpala od razu ale daje mu gazu a on wogóle
nie reaguje za jakimś czasie załapie to od filtra miże być?????i jak jade daje gazu i puszczam i znów daje gazu to on nie reaguje
nie reaguje za jakimś czasie załapie to od filtra miże być?????i jak jade daje gazu i puszczam i znów daje gazu to on nie reaguje
rybka661