BMW e36 2.5 TDS 95r Łożysko tylniej piasty

Tematy związane z mechaniką, zawieszeniem, karoserią i innymi sprawami w pojazdach BMW (nie związane z silnikiem i nie pasujące do reszty działów).

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
wojtek7510
Świeżak
Świeżak
Seria: E36
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 325tds
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Pomorskie

BMW e36 2.5 TDS 95r Łożysko tylniej piasty

Post autor: wojtek7510 »

Witam :D Planuje wymienić łożysko e tylniej piaście bo mi wyje i mam mały problem z zakupem :? są dwa rodzaje łożysk,z hamulcem taarczowym i bębnowym. Ja mam tarcze a ręczny na bębnie i teraz troszke zgłupialem jakie kupić a nie chce rozkręcić wszystkiego i się rozczarować. Według mojego rozumowania to musze kupić to z hamulcem tarczowym....jeśli się myle to prosze o pomoc. POZDRAWIAM :D
Awatar użytkownika
carl0s
Moderator
Moderator
Seria: E46
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 320d
Rocznik: 2000
Województwo: Zachodniopomorskie

Re: BMW e36 2.5 TDS 95r Łożysko tylniej piasty

Post autor: carl0s »

dobrze rozumujesz, musisz kupić łożysko do wersji z hamulcem tarczowym. Pamiętaj tylko, że łożyska w zasadzie powinno się wymieniać parami - prawe - lewe, choć nie jest to pisana zasada.

W przyszłości proponuję kożystać z www.realoem.com - i porównywać numery katalogowe części. Wtedy nie będziesz miał wątpliwości.
None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!
Awatar użytkownika
wojtek7510
Świeżak
Świeżak
Seria: E36
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 325tds
Rocznik: 1995
Województwo: Pomorskie

Re: BMW e36 2.5 TDS 95r Łożysko tylniej piasty

Post autor: wojtek7510 »

Właśnie byłem na tej stronce i wpisałem swój VIN i były 2 typy łożysk dlatego troche zbaraniałem :cry: w sobote biore się za wymiane i postaram się zrobić fotorelacje...mam nadzieję że dam sobie rade....sam zmieniałem głowice w moim TDSie to myśle że dam rade z łożyskiem....ściągacz już mam także tylko pozostaje mi kupić łożysko i jazda :D
ODPOWIEDZ