Jest to kontynuacja mojego poprzedniego tematu dotyczacego problemow z silnikiem M47N. Otóż mam silnik, ktory jest po remoncie, jego wadą jest to ze trzesie nim na wolnych obrotach, pomimo powymienianych wszystkich elementow, które mogą mieć na to wpływ nic się nie zmienia. Silnik pracuje równo, ale drgania są przenoszone na karoserie. Dodatkowym mankamentem jest to, że silnik pracuje głośno, ma taką twardą pracę -rzęzi i jest głośne.
Za namową kilku osób sprawdziłem moje stare wtryski, okazało się ze nadają się do wymiany, ponieważ się przycinają itp.Więc zamówiłem wtryski z allegro, z gwarancją, po sprawdzeniu, ale używane. Moje zdziwienie było przeogromne, jak się okazało ze na nowych wtryskach auto telepie juz w wiekszym zakresie obrotow bo poprzednio przy 1000rpm przestawalo, teraz efekt ten ustaje dopiero po 1200rpm, do tego wydaje mi się ze silnik pracuje jeszcze głośniej. Mało tego auto jak paliło 12l w mieście, tak dalej pali tyle samo bez znaczenia jak jeżdze, ostro czy jak emeryt (E46 M47N automat). Dziś wróciłem z trasy, zatankowałem do pełna, rezerwa zapalila sie przy nie całych 800km, według moich nie dokładnych obliczeń spalanie miedzy 7.5 a 8l.
Po powrocie z trasy tkniety tym wszystkim podłączyłem u kumpla auto pod kompa. Sprawdzałem korekcje, na 1 cyl 0,0 na drugim waha się od 0,4 do 1,5 przy dodaniu gazu, na trzecim to samo, natomiast na czwartym 0,0. Bawiłem się inpą pierwszy raz, przechodząc z zakladki korekcji wtrysków na podglad innych parametrów w aucie jakby na chwile przycieły się wtryski, nigdy wczesniej tak nie miałem (być może się przycinają podczas jazdy i tego nie odczuwam, ale na wolnych nigdy tego nie miałem). Siedziałem tak przy aucie, obserwując korekcje 2 i 3 wtrysku, gdy ponownie wtryski jakby się przycieły na wolnych, wtedy korekcja gwałtownie skoczyła z ok 0,4 do 1.5 na obu cylindrach jednakowo.
W białymstoku nie ma uczciwego zakładu, który by sprawdził wtryski, nie ma dobrych specjalistów po za serwisami BOSCHA, gdzie jak trafia wtryski do sprawdzenia z jeżdzącego auta, po sprawdzeniu i ponownym zalozeniu na auto potrafia już nie odpalić! Co mam zrobić, jakim iść tropem? Szukać winy we wtryskach do poki mam gwarancje, czy może jest to coś innego? Zastanawiam się czy nie mam trafionej przepływki z tym spalaniem...
M47N Dziwne zachowanie wtryskiwaczy
Moderator: Moderatorzy