Witam wszystkich.
Przeszukałem forum, ale chyba nikt jeszcze takiego przypadku nie opisywał. Martwi mnie taka sytuacja jak w tytule. Po odpaleniu silnika, do czasu nie opuszczenia przez wskazówkę niebieskiego pola, po wciśnięciu pedału hamulca obroty spadają do ok 600 obr/min mam wrażenie że korbowody zaraz opuszczą blok silnika, trzęsie strasznie całym autem, gdzie można szukać przyczyny (temat związany z pompą wtryskową??? czy może coś z servem hamulca??) ogólnie autko spisuje sie bardzo dobrze, spalanie jest w normie (miasto 7.5-8, trasa 5.2-6l) rozruch auta bez problemu na zimnym i ciepłym) mechanikuje trochę sam, ale to mój pierwszy diesel nie mam zbytniej wiedzy na ich temat proszę o podpowiedzi.
e36 1.8 TDS po naciśnięciu hamulca trzęsie budą
Moderator: Moderatorzy
-
michal93
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 325tds
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Podlaskie
Re: e36 1.8 TDS po naciśnięciu hamulca trzęsie budą
Panowie chętnie się dowiem co to, bo w sprinterze mam tak, że jak dojeżdzam do świateł na luzie i hamuje to silnikie telepie i ustaje dopiero po zatrzymaniu..
- Dimo
- Bywalec Gadulec
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1996
- Województwo: Łódzkie
mic87-podłącz pod kompa i sprawdź dawkę.
michal93-jeżeli obroty nie spadają nadmiernie,to poduszki pod silnikiem sprawdź. Ew.dwumas-ale to by były jeszcze inne objawy.
michal93-jeżeli obroty nie spadają nadmiernie,to poduszki pod silnikiem sprawdź. Ew.dwumas-ale to by były jeszcze inne objawy.

Jest również 318tds Compact,96r.oraz New Beetle 2.3 V5.
-
mic87
- Świeżak

- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 318tds
- Rocznik: 1997
- Województwo: Lubuskie
a Powinni mi sprawdzać w takiej sytuacji na zimnym czy różnicy to nie ma(nigdy z nią nie byłem na komputerze), aha nie napisałem że to ma miejsce zarówno na postoju jak i podczas jazdy.