Jak podłaczyć radio w mojej E34?

Forum o ogólnych problemach z elektroniką i elektryką w BMW.

Moderator: Moderatorzy

GiecikE34
Świeżak
Świeżak
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1994
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Lubelskie

Jak podłaczyć radio w mojej E34?

Post autor: GiecikE34 »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Witam Panowie, zalaczylem zdjecia i pytam o porady, JAK TO PODŁĄCZYĆ? Kupiłem dzisiaj kostke ISO do E34 ktora widac dobrze na zdjeciu numer 2 i teraz zaczalem czytac o schematach itp co jest do czego, dodaje ze radio podlaczam pierwszy raz i nie mam zielonego pojecia co jest do czego. Z dwoch ostatnich zdjec, pierwsze ukazuje jak teraz wyglada sytuacja czyli od lewej mam kabelki pomaranczowy, czarny, niebieski, czerwony i zolto-czarny ktore musze polaczyc do tej kostki tylko do ktorych pinow? Podlaczylem do tych samych kolorow i nie dziala, tyle ze w samochodzie wychodzi zoltoczarny a w kostce jest tylko zolty, nie mam pojecia czy dobrze robie dlatego pytam o porady. Dodam ze ostatnie zdjecie pokazuje jak wczesniej bylo, mialem ta mala biala kosteczke ale wyjalem z niej kable, a kabla zoltego byl tylko skrawek w tej kostce i nie widac go tam nigdzie w srodku konsoli w aucie. Prosze o porady tutaj lub na priv???
e34 525 TDS
Awatar użytkownika
gummiss11
Bywalec Gadulec
Seria: E46
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 320d
Rocznik: 1999
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Re: Jak podłaczyć radio w mojej E34?

Post autor: gummiss11 »

Popraw zdjęcia bo nie widzę.... :/ Poszukaj rozpiski złącza radia w e34 i będziesz wiedział gdzie co podłączyć. Złącza ISO są zazwyczaj opisane symbolami i wiadomo co gdzie podłączyć. Przypadkowo mam opisy BMW Obrazek
Nas interesuje duże gniazdo bez zmieniarki i systemu dźwiękowego.....
Bo Możemy Więcej...Obrazek
ODPOWIEDZ