Pompiarz w Poznaniu?

Tematy dotyczące układu paliwowego, pomp wtryskowych, ich nastawników i wtrysków.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Eskimos
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 525tds
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Wielkopolskie

Pompiarz w Poznaniu?

Post autor: Eskimos »

Hej,
szukam sensownego pompiarza w Poznaniu. Mój TDS niby chodzi OK. Pali na zimno, pali na ciepło, obroty stabilne, zbiera się też całkiem dobrze, ale... 13l po mieście to jednak chyba trochę dużo. Jeżdżę raczej normalnie. Żadnych startów spod swiateł, palenia laczków i innych typowo paliwożernych działań. Nie mulę, ale też nie kręcę pod czerwone. Turbodziury unikam - staram się utrzymywać obroty ponad +- 1800 i jeżdzić w zakresie optymalnej pracy turbiny. Chciałbym, żeby jakis bystry pompiarz obejrzał mój silnik/pompę i się wypowiedział czy da się coś z tym spalaniem zrobić, przeregulować, czy to ja nie umiem jeździć ;) Polecicie kogoś? Żerko?
Darz Bór!
Eskimos
Awatar użytkownika
Łosiowy
Administrator
Administrator
Seria: E65-68
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: Nie mam
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Pomorskie

Post autor: Łosiowy »

W tym dziale masz namiary http://bmw-tds.pl/forum/viewtopic.php?t=53 .
Obrazek
Awatar użytkownika
Eskimos
Bywalec
Rocznik: 1995

Post autor: Eskimos »

No właśnie z tymi namiarami to tak nie za bardzo ;) O Diesel-Żerko żadnego konkretu (może Akebono napisze coś więcej?), a Pan Henio to raz że nie pompiarz, a dwa, że 120km ode mnie. No nic, pozostaje mi przetrzeć szlaki samemu ;) Jak kogoś wynajdę i przetestuję, to napiszę co i jak.
Darz Bór!
Eskimos
Awatar użytkownika
Akebono
Bywalec
Rocznik: 1994

Post autor: Akebono »

Witam!

Jeżeli chodzi o speców z okolic Poznania to raczej wątpliwa sprawa, ja zaufałem koledze mechanikowi i z książką "Naprawiam sam BMW" ustawił mi pompe na zegar jak było to opisane, co do pompiarzy to byłem juz w diesel servis :oops: ale nic dobrego z tego nie wyszło, co do innych punktów naprawczych podobno jest jakiś wyjadacz tematu w Dopiewie koło Poznania którego mi polecał jeden gość naprawiający merce, to by było na tyle.
Zablokowany