[E34] Od czego jest ta kontrolka?

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

Vad
Bywalec

[E34] Od czego jest ta kontrolka?

Post autor: Vad »

Tak jak w temacie.Grzebałem w pływaku w baku i po tym podczas jazdy zapala mi się kontrolka.To jest ta kontrolka która zapala się razem ze świeczkami żarowymi.Taki wtrysk jest narysowany.Co ona pokazuje?
BMW 525 tds
Niech Moc będzie z Tobą!!
Awatar użytkownika
Szkodnik
Bywalec
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1996
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Podkarpackie

Post autor: Szkodnik »

Ta kontrolka oznacza jakas awarie w ukladzie zasilania. Sprawdz jeszcze filter paliwa w nim od dolu masz wkrecony czujnik zasyfienia i moze od niego ci sie swieci.
Montaż sterowników centralnych zamków,alarmów, diagnostyka INPA oraz aktywacja ukrytych funkcji. Szczegóły na PW. Pozdrawiam.
dankam
Bywalec
Kontakt:

Post autor: dankam »

też mi się to pokazywało, ale przy rozruchu - potem był postój w lesie, hol do mechanika i wymiana pompki (ciągła mnie Skoda Fabia 1,4 TDI :D )
Dahaka
Bywalec
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1992
Województwo: Kujawsko-pomorskie

Post autor: Dahaka »

Mi również się to pojawiało, ale po wymianie filtra paliwa. Przez cały czas z tym filtrem tak było. Raz się zapalała, raz gasła. Niedawno znów przyszedł czas wymian filtrów. Wymieniłem na taki sam (filtrona) i problem znikł... widocznie coś mu nie przypasowało w tamtym filtrze.
piotr3
Bywalec

Post autor: piotr3 »

panowie gdzieś na forum wyczytałem że podczas zapalania e34 525TDS zapala się jakaś zielona kontrolka. u mnie takowa się nie zapala...mało to nawet nie wiem gdzie ona jest. czy ktoś mi może powiedzieć która to kontrolka, co ona oznacza i co mogło spowodować że u mnie ona nie działa??? z góry dzięki
Sambor
Bywalec

Post autor: Sambor »

piotr3 pisze:panowie gdzieś na forum wyczytałem że podczas zapalania e34 525TDS zapala się jakaś zielona kontrolka. u mnie takowa się nie zapala...mało to nawet nie wiem gdzie ona jest. czy ktoś mi może powiedzieć która to kontrolka, co ona oznacza i co mogło spowodować że u mnie ona nie działa??? z góry dzięki
Tak kontrolka występuje w starszym dieslu 524TD i z tego co pamiętam oznacza ona, że świece są zagrzane i można odpalić auto :smile:.
"Możesz mieć każde auto. M5 i tak jest szybsze." - Jeremy Clarkson
Awatar użytkownika
kwiatek
Bywalec Gadulec
Seria: E34
Nadwozie: Touring/Kombi
Rocznik: 1996
Województwo: Zachodniopomorskie

Post autor: kwiatek »

Sambor, masz racje taka kontrolka wystepowała w 2,4 td była zielona z narysowaną w kształcie koła strzałką
Ostatnio zmieniony 12 mar 2009, 17:10 przez kwiatek, łącznie zmieniany 1 raz.
piotr3
Bywalec

Post autor: piotr3 »

Wielkie dzięki Panowie za rozwianie moich wątpliwości.
Vad
Bywalec

Post autor: Vad »

Chciałem tylko powiedzieć,że problem mam już rozwiązany.Zmieniłem filtr paliwa.Miałem filtron (on ma jakąś blaszkę w środku,która powoduje zapalanie się tej kontrolki.Po zmianie na filtr innej firmy już nie świeci.
Niech Moc będzie z Tobą!!
ODPOWIEDZ