Tak jak w temacie.Grzebałem w pływaku w baku i po tym podczas jazdy zapala mi się kontrolka.To jest ta kontrolka która zapala się razem ze świeczkami żarowymi.Taki wtrysk jest narysowany.Co ona pokazuje?
BMW 525 tds
Ta kontrolka oznacza jakas awarie w ukladzie zasilania. Sprawdz jeszcze filter paliwa w nim od dolu masz wkrecony czujnik zasyfienia i moze od niego ci sie swieci.
Montaż sterowników centralnych zamków,alarmów, diagnostyka INPA oraz aktywacja ukrytych funkcji. Szczegóły na PW. Pozdrawiam.
Mi również się to pojawiało, ale po wymianie filtra paliwa. Przez cały czas z tym filtrem tak było. Raz się zapalała, raz gasła. Niedawno znów przyszedł czas wymian filtrów. Wymieniłem na taki sam (filtrona) i problem znikł... widocznie coś mu nie przypasowało w tamtym filtrze.
panowie gdzieś na forum wyczytałem że podczas zapalania e34 525TDS zapala się jakaś zielona kontrolka. u mnie takowa się nie zapala...mało to nawet nie wiem gdzie ona jest. czy ktoś mi może powiedzieć która to kontrolka, co ona oznacza i co mogło spowodować że u mnie ona nie działa??? z góry dzięki
piotr3 pisze:panowie gdzieś na forum wyczytałem że podczas zapalania e34 525TDS zapala się jakaś zielona kontrolka. u mnie takowa się nie zapala...mało to nawet nie wiem gdzie ona jest. czy ktoś mi może powiedzieć która to kontrolka, co ona oznacza i co mogło spowodować że u mnie ona nie działa??? z góry dzięki
Tak kontrolka występuje w starszym dieslu 524TD i z tego co pamiętam oznacza ona, że świece są zagrzane i można odpalić auto .
"Możesz mieć każde auto. M5 i tak jest szybsze." - Jeremy Clarkson
Chciałem tylko powiedzieć,że problem mam już rozwiązany.Zmieniłem filtr paliwa.Miałem filtron (on ma jakąś blaszkę w środku,która powoduje zapalanie się tej kontrolki.Po zmianie na filtr innej firmy już nie świeci.