witam mam straszny problem z bmw 525tds e-34
więc tak
zgasiłem samochód lekko nagrzany po 3-4 kilometrowej wyprawie do kiosku.za 10 minut ruszałem dalej i niestety już niemogłem odpalić samochodu. palą mi się kontrolki od wtrysków i świec cały czas. rozrusznik kręci jak szalony pompa na krótko działa podobno jakiś przekażnik tylko jaki?? jeśli ktoś się orientuje co może być przyczyną to proszę o pomoc!!!!!!!!
kontrolka wtysków i świec żarowych
Moderator: Moderatorzy
-
gami
- Świeżak

- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1993
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Mazowieckie
kontrolka wtysków i świec żarowych
517=948=223
-
uroboric_tom
- Świeżak

- Seria: E36
- Nadwozie: Compact/Hatchback
- Model: 318tds
- Rocznik: 1996
- Województwo: Wielkopolskie
a może coś z przekaźnikiem pompy wtryskowej jest coś nie tak u mnie w e36 są obok siebie 2 biały pompa wtryskowa pomarańczowy to pompa w zbiorniku pamiętam że jak wymieniałem olej i wyjmowałem ten biały żeby oleju napompować wszędzie to właśnie świeciły się kontrolka wtrysku i świec jak był wyjęty biały i samochód nie odpalał może tu gdzieś jest przyczyna
-
uroboric_tom
- Świeżak

- Seria: E36
- Nadwozie: Compact/Hatchback
- Model: 318tds
- Rocznik: 1996
- Województwo: Wielkopolskie
U mnie byl swietny numer z tymi kontrolkami swiec i wtryskow. Okazalo sie, ze mam gdzies ukryty przycisk antykradziezowy i na myjni facet odkurzajac mi auto musial go przypadkiem dotknac i przelaczyc
) Moj znajomy mechanik niezle sie usmial, gdy po sprawdzeniu wszystkiech mozliwosci lacznie z wyjeciem kompa i przekaznikow w celu sprawdzenia czy nie zalalo, spytal mnie o tak wlasnie przycisk - ale ja z wielkim przekonaniem twierdzilem, ze nie mam nic takiego poniewaz gdy kupowalem auto nikt mnie o tym nie poinfirmowal
) Ale na szczescie znalazl jakies "lewe" kabelki w okolicy zlacza diagnostycznego, i nie bylo problemu, zeby to naprawic
)
doszły mnie sluchy, że jestem głuchy