[E36] BMW E36 325 TDS 95 rok sedan
Moderator: Moderatorzy
[E36] BMW E36 325 TDS 95 rok sedan
Witam wszystkich! poraz kolejny zostalem posiadaczem tdsa, wczesniej mialem e39 525 tds teraz mam 325 tds, powiem szczerze ze lepiej mi sie jezdzi nim nisz e46 320d 136km, bo tez takiego mialem, tds w trójce jest elastyczny łapie przy 1500 obrotów i pieknie ciagnie:))) w 5tce tego tak nie było czuc, spalanie bardzo małe silnik pracuje równo i obroty stoja tak na 650 i nie faluja w ogóle, lecz jest tylko jeden problem auto kiedy sie rozgrzeje ciezko pali, trzeba duzo krecic, a aku coraz slabsze, dodam ze bylem dzis na kompie wykaalo 1 bład swiec zarowych ( podejzewam ze zalozony jest ten cud z allegro i przez to pokazuje ten błąd) po za tym nic nie wykazało, nie wiem co jest tego przyczyną. prosze o pomoc A! i zaznacze silnik bez jakichkolwiek wycieków sucha pompa i silnik takze ciegnie pięknie. przy odpaleniu lekko przydymi na czarno i kiedy pożadnie przycisne to tez, czekam na odp
Piotr
mam zalozone poniewaz swiece grzeja za kazdym razem czy cieply czy zimny, drugi dowod ze mam to `cudo` z allegro to to ze po odpaleniu mam przez 10 sec obroty na 800-850 po tym spadaja na 600-650. po za tym ze na cieplym pali ciezko autko sprawuje sie rewelacyjnie <PROSZE O JAKIES RADY!!!!
a co to tej czarnej chmury to troche za duzo powiedziane malutkiego bąka puszcza i nic po za tym
a co to tej czarnej chmury to troche za duzo powiedziane malutkiego bąka puszcza i nic po za tym
Ostatnio zmieniony 01 lip 2009, 16:35 przez Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotr
- marcellchen
- Bywalec Gadulec
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Podlaskie
dzieki marcel za poceszenie ale akurat to mnie niemartwi mialem e46 pewnego czasu co przy odpaleniu z rana za mna nic nie bylo widac biało niebieski siwy dyyym:PPPmarcellchen pisze:Piotr, z tym baczkiem to narmalne, kazdy diesel przy rozruchu z rana wydmuchnie cos nie cos z rury, nie masz sie co martiwc tym
OK PANOWIE DO RZECZY PROSZE O POMOC TAK JAK W TYTULE I 1 poscie
Piotr
-
Dahaka
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
Skoro tak auto zachowuje się przy odpaleniu z obrotami to najprawdopodobniej to cudo już jest, wygląda na to że już pompa wtryskowa nawet z tym cudem nie daje rady i trzeba coś z nią zrobić. Najlepiej regenerację, ale zawsze możesz jeszcze spróbować drugiego sposobu na ciężkie odpalanie. Na forum widnieje sposób z poluzowaniem śrub od pompy i przekręceniu jej o +- milimetr do przeciwnego ruchu silnika. Wielu pisze, że to pomaga. Może jeszcze u ciebie to pomoże.
- rexman
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E81-88
- Nadwozie: Compact/Hatchback
- Model: Nie mam
- Rocznik: 2005
- Województwo: Poza Polską
- Kontakt:
Dahaka masz rację, a ja ze swej strony dodam, że wielu posiadaczy TDSów myśli, że jak pompa sucha, to nie cieknie i nie kwalifikuje się do regeneracji. 
Czy choć raz pomyślałeś o tym...?
http://www.dkms.pl/kontakt/index.html
Moja galeria:
http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=7218
http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=81
http://www.dkms.pl/kontakt/index.html
Moja galeria:
http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=7218
http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=81
Dahaka pisze:Skoro tak auto zachowuje się przy odpaleniu z obrotami to najprawdopodobniej to cudo już jest, wygląda na to że już pompa wtryskowa nawet z tym cudem nie daje rady i trzeba coś z nią zrobić. Najlepiej regenerację, ale zawsze możesz jeszcze spróbować drugiego sposobu na ciężkie odpalanie. Na forum widnieje sposób z poluzowaniem śrub od pompy i przekręceniu jej o +- milimetr do przeciwnego ruchu silnika. Wielu pisze, że to pomaga. Może jeszcze u ciebie to pomoże.
hmmmm czytalem duzo i nie widzialem tego o przekreceniu srubki, mogłbys mi to jasniej wytłumaczyc co mam zrobic lub podac link do tematu z ta srubka. dzieki za odpowiedzi
Piotr
-
krisztof2000
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 325tds
- Rocznik: 1998
- Województwo: Dolnośląskie
witaj, powiem ci ze u mnie jest dziwnie, raz odpali na dotyk raz trzeba krecic z 3 sec raz nawet z 6 sec, nie ma reguły, bład swiec zarowych moze byc powodem??? dzis zauwazylem ze po zgaszeniu auta cofało mi sie paliwo , zalozylem zaworek zwrotny, jest nadal to samo, moze spróbowac z tą srubka?krisztof2000 pisze:po prostu pompa pada mam to samo i już tak jeżdżę chyba z 50 tys albo i więcej bo to cudo do odpalania mam od 50 tys i nie widać różnicy. tylko mnie zastanawia dlaczego masz błąd świec bo u mnie nie było żadnych błędów teraz jest błąd zaworu egr ale to z tego względu ze jest zaślepiony.
A ty Krisztof jakie masz objawy co zamierzasz zrobic , jak wytrzymuje takie krecenia twoj akumulator, co myslisz o tych srubkach na pompie moze warto sprobowac tylko kto nam to dokladnie opisze???? pozdro
Piotr
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
wystarczy poszukać.Piotr pisze:Dahaka pisze:Skoro tak auto zachowuje się przy odpaleniu z obrotami to najprawdopodobniej to cudo już jest, wygląda na to że już pompa wtryskowa nawet z tym cudem nie daje rady i trzeba coś z nią zrobić. Najlepiej regenerację, ale zawsze możesz jeszcze spróbować drugiego sposobu na ciężkie odpalanie. Na forum widnieje sposób z poluzowaniem śrub od pompy i przekręceniu jej o +- milimetr do przeciwnego ruchu silnika. Wielu pisze, że to pomaga. Może jeszcze u ciebie to pomoże.
hmmmm czytalem duzo i nie widzialem tego o przekreceniu srubki, mogłbys mi to jasniej wytłumaczyc co mam zrobic lub podac link do tematu z ta srubka. dzieki za odpowiedzi
regulamin się kłania.