Czy można zakupić inny sprawny licznik przełożyć tą kostkę i będzie ok ?
[E34] Niestety i u mnie - licznik
Moderator: Moderatorzy
-
obywatel.adrian
- Świeżak

[E34] Niestety i u mnie - licznik
Zatem chciałbym się z Wami wszystkimi przywitać jako nowicjusz, wcześniej tylko przeglądałem Wasze forum
I chciałbym przejść do omówienia mojego problemu. Znalazłem w internecie poradnik naprawy licznika, podobny do mojego problemu tzn. zdjąć te blaszki w środku licznika przy wyświetlaczu, ścisnąć je i spowrotem założyć. Niestety bez efektu. I teraz kieruję do Was pytanie cóż to takiego może być ? Objawy są takie, po całej nocy jak auto stoi i odpalam rano to licznik działa elegancko, później nagrzeje się autko, przejadę kilka km i się albo wyłącza cały licznik ( tzn. wszystkie wskaźniki przebiegu, spalania, poziomu paliwa, predkości itd. się wyłączają, jest tylko pomarańczowe podświetlenie licznika ) a czasem gaśnie tylko i wyłącznie licznik przebiegu ogólny i licznik przebiegu dziennego. W każdym przypadku wyłączenia się licznika działają kierunki, drogowe, mijania, ręczny.
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
Blaszki/gumki/taśmy się ściska/nakłuwa w przypadku gdy znika wyświetlacz kilometrów...
Totalny pad licznika to problem z elektroniką - sprawdź kondensatory czy któryś nie wywalił.
Przykładowa instrukcja
Totalny pad licznika to problem z elektroniką - sprawdź kondensatory czy któryś nie wywalił.
Przykładowa instrukcja
-
obywatel.adrian
- Świeżak

-
obywatel.adrian
- Świeżak

Właśnie znalazłem tego gościa, kontakowałem się z nim i naprawa mojego problemu ok. 300zł ;/
[ Dodano: Wto Sie 25, 2009 12:08 am ]
Witam, taniej wyszła mnie wymiana na inny używany licznik i wszelkie problemy zniknęły. Wystarczyło tylko przełożenie kosci kodującej.
Przy tym pozdrawiam kolegę artt'a, którego licznik przełożyłem.
[ Dodano: Wto Sie 25, 2009 12:08 am ]
Witam, taniej wyszła mnie wymiana na inny używany licznik i wszelkie problemy zniknęły. Wystarczyło tylko przełożenie kosci kodującej.
Przy tym pozdrawiam kolegę artt'a, którego licznik przełożyłem.