Brak kontrolki ładowania w e36

Forum o ogólnych problemach z elektroniką i elektryką w BMW.

Moderator: Moderatorzy

miruone
Świeżak
Świeżak

Brak kontrolki ładowania w e36

Post autor: miruone »

Witam mam taki problem a mianowićie nie świeci mi sie wogóle kontolka ładowania alternator ma ładowanie bo mierzyłem miernikiem i wychodzi koło 14 V.
A co do przewodów to troche dziwnie to wygląda bo jest tam wtyczka 1 pin to wzbudzienie a 2 to chyba właśnie sygnął do kontroli tylko że on u mnie nie idzie oryginalną wiązką przewodów tylko osobnym kablem do jakiegoś przekażnika. Macie jakieś pomysły co może być nie tak i jak to sprawdzić ??
Awatar użytkownika
clubGRANT
Bywalec Gadulec
Seria: E36
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 325tds
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Śląskie

Re: Brak kontrolki ładowania w e36

Post autor: clubGRANT »

miruone pisze:Witam mam taki problem a mianowićie nie świeci mi sie wogóle kontolka ładowania alternator ma ładowanie bo mierzyłem miernikiem i wychodzi koło 14 V.

Jeśli chodzi o ładowanie i jego kontrolkę to świeci dopiero po zgaszeniu silnika bo wtedy alternator nie ładuje.Mi wychodzi 13.7 na zapalonych światłach,włączonym ogrzewaniu i radiu.

A co do przewodów to troche dziwnie to wygląda bo jest tam wtyczka 1 pin to wzbudzienie a 2 to chyba właśnie sygnął do kontroli tylko że on u mnie nie idzie oryginalną wiązką przewodów tylko osobnym kablem do jakiegoś przekażnika. Macie jakieś pomysły co może być nie tak i jak to sprawdzić ??
A o których przewodach z wtyczką Mówisz - o tych co wchodzą do alternatora czy o tych co do zegarów ???
miruone
Świeżak
Świeżak

Re: Brak kontrolki ładowania w e36

Post autor: miruone »

clubGRANT pisze:
miruone pisze:Witam mam taki problem a mianowićie nie świeci mi sie wogóle kontolka ładowania alternator ma ładowanie bo mierzyłem miernikiem i wychodzi koło 14 V.

Jeśli chodzi o ładowanie i jego kontrolkę to świeci dopiero po zgaszeniu silnika bo wtedy alternator nie ładuje.Mi wychodzi 13.7 na zapalonych światłach,włączonym ogrzewaniu i radiu.

A o których przewodach z wtyczką Mówisz - o tych co wchodzą do alternatora czy o tych co do zegarów ???
dokładnie o tych przy alternatorze
elektron1234
Świeżak
Świeżak
Seria: E46
Nadwozie: Compact/Hatchback
Model: 330d
Rocznik: 2000
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Podkarpackie

Post autor: elektron1234 »

wez kontrolke(zwykla samochodowa) podlacz do aku "+" i do przewodu alternatora cienkiego niebieskiego Ma swiecic a po zapaleniu ma zgasnac jesli tak sie dzieje to isnstalacja samochodu uszkodzona Jesli nie swieci jak wyzej napisalem uszkodzony regulator alternatora
ODPOWIEDZ