Ile sekund kręcicie swojego tdsa zanim zapali
Moderator: Moderatorzy
-
andrzeyek2
- Bywalec
Ile sekund kręcicie swojego tdsa zanim zapali
Witam
Na początku z góry przepraszam jeśli kogoś urażę pytaniem, które można rzec pojawia się dość często tutaj, ale mimo tego nie znalazłem takiego posta pytającego wprost...
Otóż ile sek musicie kręcić swojego tdsa - chodzi mi głownie o 6 cyl, zanim załapie
Dziś postanowiłem sprawdzić ze stoperem w ręku
Zimny - poniżej 1 sek
Ciepły - chyba poniżej pół sek
Jak postoi 5-30 min... i tu moje pytanie, zrobiłem kilka pomiarów, wyszło miedzy 1.51 a 3.52 sek... ale raczej miedzy 2.5 a 3.5 sek Czy to dobrze czy źle, bo sam już nie wiem
Dodam, że na dniach uszczelniałem pompę (dół i góra) oraz czyściłem głowiczkę...
Dodam jeszcze, że objawów zużytej pompy brak...
Z góry dzięki za podłączenie się do tematu
Na początku z góry przepraszam jeśli kogoś urażę pytaniem, które można rzec pojawia się dość często tutaj, ale mimo tego nie znalazłem takiego posta pytającego wprost...
Otóż ile sek musicie kręcić swojego tdsa - chodzi mi głownie o 6 cyl, zanim załapie
Dziś postanowiłem sprawdzić ze stoperem w ręku
Zimny - poniżej 1 sek
Ciepły - chyba poniżej pół sek
Jak postoi 5-30 min... i tu moje pytanie, zrobiłem kilka pomiarów, wyszło miedzy 1.51 a 3.52 sek... ale raczej miedzy 2.5 a 3.5 sek Czy to dobrze czy źle, bo sam już nie wiem
Dodam, że na dniach uszczelniałem pompę (dół i góra) oraz czyściłem głowiczkę...
Dodam jeszcze, że objawów zużytej pompy brak...
Z góry dzięki za podłączenie się do tematu
-
andrzeyek2
- Bywalec
-
andrzeyek2
- Bywalec
No to u mnie raczej ta srednia wypada na ok 2.5 sek. Jakos nie moge sie przyzwyczaic spowrotem do tdsa
dluzsza chwile jezdzilem tdi, a on palil od bardzo krotkiego strzala, wiec teraz te 2-2.5 sek wydaje sie dla mnie cala wiecznoscia:) choc jak ostatnio posluchalem jak odpala tds znajomego to moj przy nim to nowka sztuka:)
-
andrzeyek2
- Bywalec
-
morsik20ncdldz
- Bywalec
- Kontakt:
- Deacon
- Bywalec Wyjadacz
- Rocznik: 2005
- Województwo: Śląskie
http://bmw-tds.pl/forum/viewtopic.php?t ... =odpalanieErmce pisze:moze wstawimy filmiki z odpalaniem??
tak na przyszlosc, to uzywaj wyszukiwarki bo sypiesz nowymi tamatami jak z rekawa a podobne juz sa na forum
-
andrzeyek2
- Bywalec
Panowie spokojnie, na starcie przeprosilem jesli temat sie powtarza, post wyszedl ode mnie wiec wszelkie pretensje kierujcie do mnie, jesli juz musicie koniecznie cos popretensjowac sobie, patrzac na post z odpalaniem, ktory podeslal kolega, nie widze tam zbyt duzo filmow ukazujacych odpalanie po jakims krotszym postoju, kiedy silnik jeszcze nie ostygnie, a glownie o ten typ odpalania mi chodzilo, tak jak napisalem czy ciepla czy zimna pali od kopa, gorzej jest jesli postoi ok 20-30 min...
-
andrzeyek2
- Bywalec