stukot w silniku 318tds

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

kaly
Świeżak
Świeżak

stukot w silniku 318tds

Post autor: kaly »

witam.
sledze forum odnosinie stukotu, w moim przypadku stukot slychac w gornej czesci silnika. Bylem u kilku mechanikow, jeden zdiagnozowal, ze mam do wymiany samoregulatory, drugi zas medyk stwierdzil ,zebym sprawdzil CZUJNIK SPALANIA STUKOWEGO. Co sadzicie o diagnozach tych szpecow?? Moze macie jakies doswiadczenie w tego typu przpadkach??
Prosze o pomoc bo moja widza odnosnie tych silnikow jest znikoma. :mad:
nabuchodonozor
Bywalec

Post autor: nabuchodonozor »

nagraj dzwiek, bedzie latwiej sie wypowiedziec na ten temat, bo teoretyzowac na "sucho" to mozna prawie kazda ruchoma czesc wymienic ze stuka, napisz czy nasila sie razem z przyciskaniem gazu, czy jest wspolmierne do obrotow silnika, czy moze stuka raz na "x" obr silnika
Wiedza jest jedna ale każdy ma swoją jej interpretację
kaly
Świeżak
Świeżak

Post autor: kaly »

gdy pracuje silnik na postoju słychac delikatyny stukot, natomiast nasila sie podczas jazdy (rozpedzania nauta). Auto kupiłem od handlarza ktory sprowadził z belgii, auto było w opłakanym stanie. Wten czas stukotu nie słychac było bo oleju było ponad stan po wymianie oleju nastapił stukot.(tak podejrzewam)
nabuchodonozor
Bywalec

Post autor: nabuchodonozor »

regulatory hydrauliczne moga to byc jak po wymianie oleju... nalal ponad stan zeby nie stukalo, Ty pewnie nalales tyle ile trzeba bylo i psikus.... ten na pewno jeszcze doktora wlal....
Wiedza jest jedna ale każdy ma swoją jej interpretację
ODPOWIEDZ