witam.
sledze forum odnosinie stukotu, w moim przypadku stukot slychac w gornej czesci silnika. Bylem u kilku mechanikow, jeden zdiagnozowal, ze mam do wymiany samoregulatory, drugi zas medyk stwierdzil ,zebym sprawdzil CZUJNIK SPALANIA STUKOWEGO. Co sadzicie o diagnozach tych szpecow?? Moze macie jakies doswiadczenie w tego typu przpadkach??
Prosze o pomoc bo moja widza odnosnie tych silnikow jest znikoma.
nagraj dzwiek, bedzie latwiej sie wypowiedziec na ten temat, bo teoretyzowac na "sucho" to mozna prawie kazda ruchoma czesc wymienic ze stuka, napisz czy nasila sie razem z przyciskaniem gazu, czy jest wspolmierne do obrotow silnika, czy moze stuka raz na "x" obr silnika
Wiedza jest jedna ale każdy ma swoją jej interpretację
gdy pracuje silnik na postoju słychac delikatyny stukot, natomiast nasila sie podczas jazdy (rozpedzania nauta). Auto kupiłem od handlarza ktory sprowadził z belgii, auto było w opłakanym stanie. Wten czas stukotu nie słychac było bo oleju było ponad stan po wymianie oleju nastapił stukot.(tak podejrzewam)
regulatory hydrauliczne moga to byc jak po wymianie oleju... nalal ponad stan zeby nie stukalo, Ty pewnie nalales tyle ile trzeba bylo i psikus.... ten na pewno jeszcze doktora wlal....
Wiedza jest jedna ale każdy ma swoją jej interpretację