PARTNER FORUM: Chiptuning silników BMW

Ogłoszenia forumowiczów: części samochodowe
Regulamin | Minimum 11 postów, automatyczne kasowanie po 30 dniach bez odpowiedzi.

Moderator: Moderatorzy

koroner77
Świeżak
Świeżak
Seria: E46
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 330d
Rocznik: 2000
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Lubelskie

Re: Chiptuning

Post autor: koroner77 »

jest na pompie VP44 136KM
borys-20
Świeżak
Świeżak
Model: 320d

Post autor: borys-20 »

koroner77 pisze:jest na pompie VP44 136KM
Witam.
Chciałbym się podłączyć pod temat. Rok 2000(E46) , na pompie VP44 ,136KM.Jaką modyfikację można zastosować i za ile zł ?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Bagor
Bywalec Gadulec
Seria: E30
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1990
Województwo: Mazowieckie

Post autor: Bagor »

Jeśli chodzi o 320d na pompie VP44, to w tym sterowniku kości są już lutowane. Trzeba je wylutować gorącym powietrzem (stacja hot air) i wlutować podstawki. Podstawki oczywiście dorzucę, a kości wylutują i wlutują podstawki w każdym serwisie GSM.

Potrzebny byłby ten numer ze sterownika: http://img25.imageshack.us/img25/5526/0281001445.jpg
oraz numery z tych kości: http://img134.imageshack.us/img134/6485 ... d01fo7.jpg

Tak wygląda miejsce po wylutowanych chipach: http://img243.imageshack.us/img243/7201 ... d02lu9.jpg
A tak wyglądają wlutowane podstawki, w które wkłada się chipy: http://img98.imageshack.us/img98/773/clipboard03rl8.jpg

Cena 350zł.
Chiptuning silników BMW: http://www.bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?t=1316
Marcin łuczak
Świeżak
Świeżak

Post autor: Marcin Å‚uczak »

Bagor sprawdz Priv
Było E30 318I Touring
E34 525TDS
E32 730IA -kochana babcia
obecnie E34 525TDS Touring
niunia i oli
Świeżak
Świeżak
Seria: E39
Model: 530d
Rocznik: 1999
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Dolnośląskie

Post autor: niunia i oli »

Bogor

Czy moje PW doszło do ciebie??:))
zwoli
Bywalec

Post autor: zwoli »

Witam,
jakiś czas temu założyłem chipa od kolegi Bagora, wszystko było wporządku ale wiecie jak to jest, apetyt rośnie w miarę jedzenia :D
Zamówiłem więc drugiego chipa z jeszcze mocniejszym programem no i się nie zawiodłem. Autko przyspiesza jeszcze lepiej i to od samego dołu ale po przekroczeniu około 2100obr/min zaczyna się zabawa :twisted:
Autko ładnie i równo chodzi na wolnych obrotach pali prawidłowo i pięknie się wkręca!!!
Podsumowując, polecam Wszystkim Chipy od Bagora, napewno będziecie zadowoleni!!!
Awatar użytkownika
Jawor
Administrator
Administrator
Seria: E90-93
Rocznik: 2010
Województwo: Pomorskie
Kontakt:

Post autor: Jawor »

Każdy następny post o tym że ktoś komuś wysłał PW bdzi usuwany a autor otrzyma ostrzeżenie.
Bagor nie siedzi 24h na forum, wiec odpuście sobie to powiadamianie o nowych wiadomościach.
Powrót do korzeni: e34 Ponton

Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Seba007
Świeżak
Świeżak
Seria: E36
Model: 325tds
Rocznik: 1998
Województwo: Lubuskie

Post autor: Seba007 »

I następny zadowolony klient, dzięki wielkie Bagor, chipy spisują się znakomicie. Przyspieszenie od 0-100 w 9,1 s (przy śliskiej nawierzchni), poprawa o 1,4 s. Polecam te chipy!!!
niunia i oli
Świeżak
Świeżak
Seria: E39
Model: 530d
Rocznik: 1999
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Dolnośląskie

Post autor: niunia i oli »

Jawor pisze:Każdy następny post o tym że ktoś komuś wysłał PW bdzi usuwany a autor otrzyma ostrzeżenie.
Bagor nie siedzi 24h na forum, wiec odpuście sobie to powiadamianie o nowych wiadomościach.
Zgadzam się że nie siedzi na forum 24h ale nie wiem czy zauważyłeś że takie przypomnienie powoduje odpisanie przez Bagora :lol: no i dodatkowo miał już on problemy z PW więc nie wiem czy tu akurat się zgodzę. Bo co komu szkodzi post o tym że zostało wysłane PW.

Poza tym jest to temat prowadzony w giełdzie i zapoczątkowany przez Bagora a nie temat forum ogólnego co moim skromnym zdaniem powinno być podstawowym powodem tego że właśnie takie informacje mogą się pojawiać w tym temacie.

PEACE:))

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jawor
Administrator
Administrator
Kontakt:

Chiptuning

Mylisz się, bo temat ma służyć przedstawieniu bieżącej oferty i opinii użytkowników.
Poza tym, każde otrzymane PW powoduje wysłanie @ z powiadomieniem, zresztą Bagor pojawia się na tyle często na forum, że nie trzeba mu jeszcze specjalnie o tym przypominać.

Moje byłe:
Rodzinkę wożę 318d
borys-20
Świeżak
Świeżak

Chiptuning

Post autor: borys-20 »

Witam. Dziękuję kolego Bagor za odpowiedź ( dotyczy E46 320d ,136km) . Interesuje mnie jeszcze sprawa ewentualnego powrotu do serii . Czy oryginalne kości po wylutowaniu da radę wsadzić w podstawki ? Czy ktoś już przerabiał ten temat ?
Z góry dziękuję za pomoc :D
zwoli
Bywalec

Chiptuning

Post autor: zwoli »

Kolego borys-20, jeśli przy wylutowaniu orginalnego chipa nikt Ci go nie zniszczy np. nie ułamie nóżki to po wlutowaniu podstawki będziesz mógł dowolnie zmieniać sobie chipy bez najmniejszego problemu.
sebrikowy
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Chiptuning

Post autor: sebrikowy »

czy ktos moze mi opisac gdzie ja mam taka skrzynke na chipa,probuje sie gdzies dowiedziec ale tylko admin mnie opierdziela ze zasmiecam forum,jestem kompletnie zielony w tych sprawach,posiadam e-39 [97r]i strasznie muli na 1-3 biegu,chcialbym taki chip sobie sprawic ,czy bylby ktos wstanie wytlumaczyc mi od podstaw,opisac bede bardzo wdzieczny.oczywiscie chetnie kupie taki chip.
Daro280
Bywalec Wyjadacz

Chiptuning

Post autor: Daro280 »

sebrikowy---> podnosisz maske, szukasz filtra kabinowego od strony pasazera,znajduje sie on pod szyba na samej gorze ja masz otwarta mache, demontujesz filtr,plastik i cala podstawe tego filtra, pod tym wszystkim masz kupe kabli,bezpiecznikows itd... tam w e39 jest schowany sterownik silnika, rob to na wylaczonych klemach od aku... ale opisywac jak rozebrac sterownik juz mi sie niechce teraz :P ide spac... najwyzsza pora :P pozdro.
Awatar użytkownika
Deacon
Bywalec Wyjadacz
Rocznik: 2005
Województwo: Śląskie

Chiptuning

Post autor: Deacon »

sebrikowy to, ze jestes zielony nie zwalnie Cie od myslenia. pytales wszedzie, tylko nie tutaj, trzeba bylo Ci palcem pokazac jak dziecku a wystarczylo uzyc opcji "Szukaj", ktora masz u gory strony.
po drugie - nawet sie nie wysyliles, zeby przeczytac caly ten temat od poczatku. wszytko bylo opisane!
po trzecie - cieknie ci pompa (czytalem twoje posty) a ty chcesz ladowac sie w czipsa - komentarz zbedny.
Daro280
Bywalec Wyjadacz

Chiptuning

Post autor: Daro280 »

poczytaj dokladnie dzial "chiptuning" znajdziesz odpowiedzi na wszystkie swoje pytania !! jesli cieknie Ci pompa to lepiej zrob pompe a nie w jakies chipy sie bawisz :P do zdrowego autka sie wklada wirusa... chyba, ze na handel....
sebrikowy
zbanowany
zbanowany
Kontakt:

Chiptuning

Post autor: sebrikowy »

pompa juz dawno naprawiana ale nie widze tu zyczliwego slowa wiec ***** twoja pomoc i to forum
  Powód edycji: zobaczymy co bedzie jak ci ten trup znowu zdechnie
Awatar użytkownika
Jawor
Administrator
Administrator
Kontakt:

Chiptuning

Szkoda, że nie dowiemy sie co będzie dalej z tym trupiszczem.
Resztę użytkowników proszę o trzymanie się tematu przewodniego.

Moje byłe:
Rodzinkę wożę 318d
esco
Bywalec
Seria: E36
Model: 325tds
Rocznik: 1997
Województwo: Opolskie

Chiptuning

Post autor: esco »

Witam
Jestem zainteresowany kupnem chipa od użytkownika Bagora. Chciałbym się dowiedzieć czy chip-tuning ma jakiś negatywny wpływ na silnik. Ktoś na forum wspominał że skrzynia, dwumas i sprzęgło dostaję po dupi.. A sam silnik??
Awatar użytkownika
Bagor
Bywalec Gadulec
Seria: E30
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1990
Województwo: Mazowieckie

Chiptuning

Post autor: Bagor »

esco pisze:Witam
Jestem zainteresowany kupnem chipa od użytkownika Bagora. Chciałbym się dowiedzieć czy chip-tuning ma jakiś negatywny wpływ na silnik. Ktoś na forum wspominał że skrzynia, dwumas i sprzęgło dostaję po dupi.. A sam silnik??
Witam, jeżeli by tak wszystko się uszkadzało, to ta dziedzina nie miałaby racji bytu. Chiptuning nie powstał dzisiaj.

Tak naprawdę wszystko zależy od właściciela i tego, jak mocny będzie chciał program. Jeśli będzie jeździł cały czas z butem w podłodze, to logiczne, że długo tak nie pojeździ, ale tak samo byłoby na serii. Jeżeli ma się głowę na karku, nic się nie stanie.
Chiptuning silników BMW: http://www.bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?t=1316
ODPOWIEDZ