witam mam takie pytanie do kolegów szukam dla siebie ładnego kombi e36 325tds i nic znaleźć nie mogę i się zastanawiam jaki by był koszt swapu silnika tds do benzyny 2.0 bo taka fajna znalazłem. w miarę za normalne pieniądze
dodam ze posiadam e36 325tds sedan 96 rok z igłą silnikiem robiłem 2 miesiące przed wypadkiem rozrząd głowice pompę wtryskowa koszt całej zabawy ok 5k tylko mi się auto trochę spłoszyło i fikołka zrobiło.
do silnika będzie mi brakowało tylko ic i chłodnicy oleju no i miska do spawania (krawęznik). reszta cała
swap e36 z benzyny na tds
Moderator: Moderatorzy
-
krisztof2000
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 325tds
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Dolnośląskie
- ded
- Bywalec Gadulec
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1996
- Województwo: Mazowieckie
- Kontakt:
Ja na Twoim miejscu rozgladalbym sie za 325tds lub 325td z np zatartym, przegrzanym albo w inny sposob uszkodzonym slinikiem. Ewentualnie urwany rozrzad. Swap benzyny na diesla jest klopotliwy i nie ma sensu sie w to pakowac skoro jeszcze nie kupiles auta.
Ewentualnie zastanow sie nad e34 lub e39, zawsze piatka to wiekszy rozmiar i komfort. Jesli kupisz td lub tds to swap bedzie plug and play
i zawsze jakies graty zostana jak np wtrysk zacznie cieknac.
Ewentualnie zastanow sie nad e34 lub e39, zawsze piatka to wiekszy rozmiar i komfort. Jesli kupisz td lub tds to swap bedzie plug and play
-
krisztof2000
- Bywalec
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Rocznik: 1998
- Województwo: Dolnośląskie
e34 już za stare e39 fajnie wszystko tylko nie polatasz tym tak jak e36 ja swoja miałem już dość mocno podkręcona ale na hamownie nie zdążyłem pojechać
- ded
- Bywalec Gadulec
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1996
- Województwo: Mazowieckie
- Kontakt:
A co w swojej rozwaliles? Bo moze warto brac anglika z uszkodzonym silnikiem