swap e36 z benzyny na tds

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

krisztof2000
Bywalec
Seria: E36
Nadwozie: Touring/Kombi
Model: 325tds
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Dolnośląskie

Post autor: krisztof2000 »

witam mam takie pytanie do kolegów szukam dla siebie ładnego kombi e36 325tds i nic znaleźć nie mogę i się zastanawiam jaki by był koszt swapu silnika tds do benzyny 2.0 bo taka fajna znalazłem. w miarę za normalne pieniądze

dodam ze posiadam e36 325tds sedan 96 rok z igłą silnikiem robiłem 2 miesiące przed wypadkiem rozrząd głowice pompę wtryskowa koszt całej zabawy ok 5k tylko mi się auto trochę spłoszyło i fikołka zrobiło.
do silnika będzie mi brakowało tylko ic i chłodnicy oleju no i miska do spawania (krawęznik). reszta cała
Awatar użytkownika
ded
Bywalec Gadulec
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1996
Województwo: Mazowieckie
Kontakt:

Post autor: ded »

Ja na Twoim miejscu rozgladalbym sie za 325tds lub 325td z np zatartym, przegrzanym albo w inny sposob uszkodzonym slinikiem. Ewentualnie urwany rozrzad. Swap benzyny na diesla jest klopotliwy i nie ma sensu sie w to pakowac skoro jeszcze nie kupiles auta.

Ewentualnie zastanow sie nad e34 lub e39, zawsze piatka to wiekszy rozmiar i komfort. Jesli kupisz td lub tds to swap bedzie plug and play :) i zawsze jakies graty zostana jak np wtrysk zacznie cieknac.
krisztof2000
Bywalec
Nadwozie: Touring/Kombi
Rocznik: 1998
Województwo: Dolnośląskie

Post autor: krisztof2000 »

e34 już za stare e39 fajnie wszystko tylko nie polatasz tym tak jak e36 ja swoja miałem już dość mocno podkręcona ale na hamownie nie zdążyłem pojechać
Awatar użytkownika
ded
Bywalec Gadulec
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Rocznik: 1996
Województwo: Mazowieckie
Kontakt:

Post autor: ded »

A co w swojej rozwaliles? Bo moze warto brac anglika z uszkodzonym silnikiem :)
ODPOWIEDZ