alternator e39 tds

Tematy ogólne dotyczące silnika i przeniesienia napędu (sprzęgło, skrzynia, wał, most).

Moderator: Moderatorzy

kantowy
Bywalec
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Podlaskie

alternator e39 tds

Post autor: kantowy »

dzis podczas jazdy zapalila mi sie kontrolkka ladowania bylem u mechanika powiedzial ze to pewnie szczotki albo regulator napiecia tylko ze nie chce mu sie tego robic bo alternator chlodzony powietrzem qrwa mac to za darmo tego nie robi a tak ogolnie ile kosztuje wymiana szczotek i regulatora napiecia w e 39 tds ps juz nie mam sily na ta bestie zawsze zawodzi
Awatar użytkownika
lyssek
Bywalec
Seria: E36
Model: 325td
Rocznik: 1994
Województwo: Pomorskie
Kontakt:

alternator

Post autor: lyssek »

Witam, jak mi sie zapalila to na drugi dzien padło wszystko po kolei a samochod stanal i nie jechal :) Wiec lepiej sie tym zajmij, u mnie praktycznie wszystko bylo do wymiany a ze mechanik 'nieznajomy' skasował 400 zł.
Awatar użytkownika
ded
Bywalec Gadulec
Seria: E36
Model: 325tds
Rocznik: 1996
Województwo: Mazowieckie
Kontakt:

alternator

Post autor: ded »

Po pierwsze tytul tematu popraw. Po drugie interpunkcja. Po trzecie, jak nie chce/ nie umie zrobic to niech wymontuje i zawiez do warsztatu ktorzy sie tym zajmuje. Cena regeneracji jest zalezna od potrzebnych czesci i zwykle wacha sie pomiedzy 100 a 300zl. Dodam ze w mojej okolicy warsztaty ktore sa profesjonalne i jednoczesnie wzglednie tanie nie zajmuja sie demontarzem czesci tylko biora prosto na stol.
Awatar użytkownika
raven_1983
Ekspert
Ekspert
Seria: E34
Model: 525tds
Rocznik: 1992
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Mazowieckie

alternator

Post autor: raven_1983 »

kantowy pisze:alternator chlodzony powietrzem qrwa mac to za darmo tego nie robi
Normalnie co za "zły" mechanik... oczekuje pieniędzy za pracę... co to się z tymi mechanikami dzieje... :roll:

Regulator powinieneś być w stanie sam wymienić.
ODPOWIEDZ