alternator e39 tds
Moderator: Moderatorzy
-
kantowy
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Podlaskie
alternator e39 tds
dzis podczas jazdy zapalila mi sie kontrolkka ladowania bylem u mechanika powiedzial ze to pewnie szczotki albo regulator napiecia tylko ze nie chce mu sie tego robic bo alternator chlodzony powietrzem qrwa mac to za darmo tego nie robi a tak ogolnie ile kosztuje wymiana szczotek i regulatora napiecia w e 39 tds ps juz nie mam sily na ta bestie zawsze zawodzi
- lyssek
- Bywalec
- Seria: E36
- Model: 325td
- Rocznik: 1994
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
alternator
Witam, jak mi sie zapalila to na drugi dzien padło wszystko po kolei a samochod stanal i nie jechal
Wiec lepiej sie tym zajmij, u mnie praktycznie wszystko bylo do wymiany a ze mechanik 'nieznajomy' skasował 400 zł.
- ded
- Bywalec Gadulec
- Seria: E36
- Model: 325tds
- Rocznik: 1996
- Województwo: Mazowieckie
- Kontakt:
alternator
Po pierwsze tytul tematu popraw. Po drugie interpunkcja. Po trzecie, jak nie chce/ nie umie zrobic to niech wymontuje i zawiez do warsztatu ktorzy sie tym zajmuje. Cena regeneracji jest zalezna od potrzebnych czesci i zwykle wacha sie pomiedzy 100 a 300zl. Dodam ze w mojej okolicy warsztaty ktore sa profesjonalne i jednoczesnie wzglednie tanie nie zajmuja sie demontarzem czesci tylko biora prosto na stol.
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
alternator
Normalnie co za "zły" mechanik... oczekuje pieniędzy za pracę... co to się z tymi mechanikami dzieje...kantowy pisze:alternator chlodzony powietrzem qrwa mac to za darmo tego nie robi
Regulator powinieneś być w stanie sam wymienić.