witam panowie.. wlasnie jestem po wymianie pompy wtryskowej. autko pieknie zapala na zimno czy na cieplo.. pompa ma cisnienie jak nowe.
"ALE" mam niestety trzy problemy.
1- mechanicy cos popieprzyli i grzanie swiec jest caly czas na cieplym czy na zimnym, raz sie przedchwila zdazylo ze nie bylo grzania na cieplym ale to tylko raz.. mechanik nie zakladal zadnych p****** z allegro ani nic nie kombinowal.
2- jak podlaczylem autko do kompa to wyszlo ze dawke mam 19 mg.
3-przy nastawniku jest taki kabel z czarna przykrecona skrzyneczka do niego i jak rusze tym kablem to szarpnie silnikie i w zaleznosci jak sie ustawi to ma abo za wyskoie obroty albo sa wzrowe..
mechanik powiedziel ze przez to ze tak jest z tym kablem nie wyreguluje mi dawki wiec musze najpierw podjechac do elektryka...
macie jakies spostrzezenia albo rozwiazania na którys problem.??
e36 325 td po wymianie pompy, kilka problemów. filmik.
Moderator: Moderatorzy
e36 325 td po wymianie pompy, kilka problemów. filmik.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2010, 16:45 przez bigining, łącznie zmieniany 1 raz.
e36 325 td po wymianie pompy, kilka problemów.
Co do grzania swiec to moze byc czujnik temperatury
tylko ze na kompie nie wyskakuje blad co do czujnika.. tez tak myslalem..
byc moze raz dziala raz nie, nie mam wiecej pomyslów, daj znac jak sie uporasz.
pojezdzilem sobie troszke i odkrylem ze jak poruszam tym kablem to wtedy lapie 900 obrotow i jest ok.. ale czasami jak sie obruszy to schodzi do 600-700 i obroty faluja jak u traktora.. ehhe
a swiece na cieplym nie grzeja raz na 20 razy.. zastanawiam sie czy oddac ten nastawnik do naprawy czy kupic jakas urzywke z allegro.. wszystko jest z nim ok dopuki sie ten kabel nie ruszy..
zaowazylem jeszcze cos.. to falowanie nie jest zalezne od tego kabelka.. na postoju wystarczy ze wcisne mocniej hamulec i wtedy obroty spadaja i zaczynaja falowac i po chwili ustawiaja sie na dobre,, nastawnik do wymiany??
Dodano: Czw Mar 18, 2010 4:37 pm
Dodaje link do mojego filmiku na youtube ktory zrobilem dzisiaj.. moze to zblizy problem [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rhJC5Ctf09U[/youtube]
Dodano: Sob Mar 20, 2010 11:42 pm
problem z falujacymi obrotami po nacisnieciu hamulca i przy hamowaniu rozwiazany.. auto tez nie wchodzi na wysokie obroty po odpaleniu.. a wiec jakies 2 godziny temu urzytkownik z youtube o niku TheRoobo napisal mi ze mial to samo w omedze a dokladnie mial cos podlozone pod pedal gazu a miedzy czujnik potencjometryczny... wtedy dzialo sie tak jak ja opisalem z tymi obrotami ze falowaly i jaja sie dzialy...skoczylem do garazu i popatrzylem a tam cuda.. 2 metry tasmy klejacej, jakies tektury i inne cuda.. pozbylem sie tego i obroty jak w slup 800 trzyma i przy hamowaniu nie drgnie... jest idealnie.. a ja juz nastawnik prawie kupilem.
a swiece na cieplym nie grzeja raz na 20 razy.. zastanawiam sie czy oddac ten nastawnik do naprawy czy kupic jakas urzywke z allegro.. wszystko jest z nim ok dopuki sie ten kabel nie ruszy..
zaowazylem jeszcze cos.. to falowanie nie jest zalezne od tego kabelka.. na postoju wystarczy ze wcisne mocniej hamulec i wtedy obroty spadaja i zaczynaja falowac i po chwili ustawiaja sie na dobre,, nastawnik do wymiany??
Dodano: Czw Mar 18, 2010 4:37 pm
Dodaje link do mojego filmiku na youtube ktory zrobilem dzisiaj.. moze to zblizy problem [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rhJC5Ctf09U[/youtube]
Dodano: Sob Mar 20, 2010 11:42 pm
problem z falujacymi obrotami po nacisnieciu hamulca i przy hamowaniu rozwiazany.. auto tez nie wchodzi na wysokie obroty po odpaleniu.. a wiec jakies 2 godziny temu urzytkownik z youtube o niku TheRoobo napisal mi ze mial to samo w omedze a dokladnie mial cos podlozone pod pedal gazu a miedzy czujnik potencjometryczny... wtedy dzialo sie tak jak ja opisalem z tymi obrotami ze falowaly i jaja sie dzialy...skoczylem do garazu i popatrzylem a tam cuda.. 2 metry tasmy klejacej, jakies tektury i inne cuda.. pozbylem sie tego i obroty jak w slup 800 trzyma i przy hamowaniu nie drgnie... jest idealnie.. a ja juz nastawnik prawie kupilem.