pompa wody

Tematy dotyczące układu chłodzenia silnika i legendarnych przegrzanych głowic.

Moderator: Moderatorzy

grazioli
Świeżak
Świeżak

pompa wody

Post autor: grazioli »

bmw tds 525 e34
witam mam pytanie jak wymienić pompe wody w moim bmw
z góry serdeczne dzięki
Awatar użytkownika
raven_1983
Ekspert
Ekspert
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1992
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Mazowieckie

pompa wody

Post autor: raven_1983 »

Na górze strony jest taki specyficzny odsyłacz... "Szukaj"...

Podpowiem, że był nawet poradnik ze zdjęciami.

A odpowiedź leniwa na leniwe pytanie:
1. Wyciągnąć starą
2. Włożyć nową
3. Uzupełnić płyn
4. Odpowietrzyć

I mam nadzieję, że nikt nie będzie uszczegóławiał poszczególnych punktów... nie trudno się domyślić po skali ironii - również były wielokrotnie omawiane...
rekrut81
Bywalec
Seria: E36
Model: 318tds
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Łódzkie

pompa wody

Post autor: rekrut81 »

Do raven_1983.Czytając którąś już z kolei twoją odpowiedź na zadawane pytanie,dochodzę do wniosku,że ty tylko potrafisz odsyłać ludzi do opcji 'szukaj',albo odpowiadasz tak głupio ze tymi swoimi myślami zrażasz ludzi do tego forum.Zamiast pisać te wspaniałe odpowiedzi typu:1. Wyciągnąć starą
2. Włożyć nową
3. Uzupełnić płyn
4. Odpowietrzyć Lepiej byś wkleił link do tematu w którym może być zawarta odpowiedź na problem z samochodem.Czasem jest tak że temat jest tak rozwinięty że zawarte w nim wypowiedzi są odpowiedziami na inne bolączki i jeśli ktoś na bieżąco nie czyta forum to trudno znaleźć odpowiedź.Moja prośba brzmi(dotyczy także innych)jeśli możecie to wklejajcie linki to tematów które mogą pomóc, nie piszcie że było już to omawiane użyj opcji szukaj.

Dodano: Wto Mar 30, 2010 5:03 pm

Do raven_1983.Czytając którąś już z kolei twoją odpowiedź na zadawane pytanie,dochodzę do wniosku,że ty tylko potrafisz odsyłać ludzi do opcji 'szukaj',albo odpowiadasz tak głupio ze tymi swoimi myślami zrażasz ludzi do tego forum.Zamiast pisać te wspaniałe odpowiedzi typu:1. Wyciągnąć starą
2. Włożyć nową
3. Uzupełnić płyn
4. Odpowietrzyć Lepiej byś wkleił link do tematu w którym może być zawarta odpowiedź na problem z samochodem.Czasem jest tak że temat jest tak rozwinięty że zawarte w nim wypowiedzi są odpowiedziami na inne bolączki i jeśli ktoś na bieżąco nie czyta forum to trudno znaleźć odpowiedź.Moja prośba brzmi(dotyczy także innych)jeśli możecie to wklejajcie linki to tematów które mogą pomóc, nie piszcie że było już to omawiane użyj opcji szukaj.
Awatar użytkownika
niebo
Bywalec Gadulec
Seria: E34
Model: 525tds
Rocznik: 1995
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Wielkopolskie

pompa wody

Post autor: niebo »

Kolego ''rekrut81'' podstawy korzystania z forum kłaniają się.Wszyscy używają opcji szukaj żeby nie dublować tematów i żeby było forum czytelne i przejrzyste. A co do osoby ''raven_1983'' gdyby nie jej/jego odpowiedzi to to forum było by bardzo ubogie... poczytaj trochę to się przekonasz. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
adam-bmw
Bywalec Wyjadacz
Seria: E39
Rocznik: 1999
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Kujawsko-pomorskie

pompa wody

Post autor: adam-bmw »

na forum jest fajny dział sam naprawiam i jest tam dokładna fotorelacja z wymiany pompy, tyle mogę podpowiedzieć reszta (szukanie) należy do ciebie.
ODPOWIEDZ