Witam zdarza mi się niecodzienna sytuacja, tj. MIEJ WIĘCEJ RAZ W MIESIĄCU PADA MI AKUMULATOR, PRZEZ CAŁY MIESIĄC WSZYSTKO JEST OK, AŻ W PEWNYM MOMENCIE PODCHODZĘ DO AUTA I OKAZUJE SIĘ IŻ AKUMULATOR JEST PADNIĘTY DO ZERA.
ZDARZA MI SIĘ TO PRZECIĘTNIE CO MIESIĄC. BYLEM U DWÓCH ELEKTRYKÓW SAMOCHODOWYCH JEDEN STWIERDZIŁ ŻE WSZYSTKO OK, PO MIESIĄCU ZNOWU AKUMULATOR ROZŁADOWANY, POTEM DRUGI ELEKTRYK STWIERDZIŁ ŻE TO WINA RADIA, WYJĄŁEM- PO MIESIĄCU TO SAMO. AKUMULATOR NOWY I W PEŁNI SPRAWNY (SPRAWDZANA ŻYWOTNOŚĆ) AKUMULATOR MA 74 Ah .
Z JEDNEJ STRONY CZĘSTO JEŻDŻĘ NA KRÓTKIE DYSTANSE I MOŻE SIĘ NIE DOŁADOWUJE DO KOŃCA BO JEST WIĘKSZY NIŻ ZALECANY, ALE PRZECIEŻ TO NIE DUŻA RÓŻNICA. (KIEDYŚ W CZASIE JAZDY SKAKAŁA MI WSKAZÓWKA OD TEMPERATURY-ALE CHYBA TO WINA STYKU OD ZEGARÓW PONIEWAŻ JAK PUKNĄŁEM W KOKPIT TO PRZESTAŁA SIĘ RUSZAĆ)
PROSZĘ O PORADY - MOŻE KTOŚ MIAŁ COŚ PODOBNEGO
E36 318 touring. Problem z rozładowującym się akumulatorem
Moderator: Moderatorzy
-
Nitroo1987
- Bywalec
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
1. Po co ten krzyk?
2. Podaj dużo więcej szczegółów... szklane kule na urlopie... wróżki też.
3. Po czym elektryk wywnioskował, że "to wina radia!"?
4. Jakie masz napięcie na klemach w czasie pracy silnika
5. Jaki prąd płynie w obwodzie po dłuższym czasie od zamknięcia auta? (np. po 15 minutach.
2. Podaj dużo więcej szczegółów... szklane kule na urlopie... wróżki też.
3. Po czym elektryk wywnioskował, że "to wina radia!"?
4. Jakie masz napięcie na klemach w czasie pracy silnika
5. Jaki prąd płynie w obwodzie po dłuższym czasie od zamknięcia auta? (np. po 15 minutach.
-
antek1001
- Bywalec
- Seria: E60-61
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 520d
- Rocznik: 2008
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Łódzkie
Miałem podobny problem w ciagu 3 miesięcy 3 razy ładowanie a aku mam roczną Centrę 95Ah nie muszę pisać jaki to problem go tachać do domu i wyjmować z touringa elektryk stwierdził, że "ucieka" mi prąd. Pojechałem do gościa, który podłaczył pod kompa i stwierdził, że coś mi robi zwarcie przy klimatroniku. Nie wiem co robił bo zostawiłem mu auto. Zapłaciłem 100zł i od tej pory problemu nie ma. A zanim pojechałem do fachowców to miałem taki objaw po wyłaczeniu silnika było słychać jakieś dzwieki jakby wiatraczek czy cos w miejscu klimatronika.
-
jarku
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Wielkopolskie
Ten wiatraczek zawsze dłuzej pracuje i chłodzi elektronike - też tak miałem w dwóch autach z klimatronicantek1001 pisze: A zanim pojechałem do fachowców to miałem taki objaw po wyłaczeniu silnika było słychać jakieś dzwieki jakby wiatraczek czy cos w miejscu klimatronika.