Odpowietrzany był (uwierzcie mi na słowo) dużo razy po kilka razy... Cały czas z cylinderków leci płyn, ani gramika powietrza się nie wydostaje, nie ma też nigdzie wycieków, cały czas jest stan płynu w zbiorniczku (nowy)... Mechanicy coś mowią o ABSie, inni o jakichś uszczelkach... NIe wierzę w to, że jest zapowietrzony układ... Ileż można odpowietrzać, na prawde do znużenia... Proszę o jakieś konkretne podpowiedzi. Pozdrawiam
E 34 TDS Duży problem z hamulcami! Pilne!!
Moderator: Moderatorzy
Witam. Otóż mój problem polega na tym, że prawie nie mam hamulców po wymianie tarcz, klocków i zacisków... Droga hamowania jest bardzo długa, taka jak na rowerze z centrą w kole
Pedał Hamulca jest bardzo miękki... coś tam łapie dopiero przy podłodze, oczywiście na odpalonym silniku. Na wyłączonym gdy się podpompuje jest bardzo twary, ale opada powolutku w podłogę.
Odpowietrzany był (uwierzcie mi na słowo) dużo razy po kilka razy... Cały czas z cylinderków leci płyn, ani gramika powietrza się nie wydostaje, nie ma też nigdzie wycieków, cały czas jest stan płynu w zbiorniczku (nowy)... Mechanicy coś mowią o ABSie, inni o jakichś uszczelkach... NIe wierzę w to, że jest zapowietrzony układ... Ileż można odpowietrzać, na prawde do znużenia... Proszę o jakieś konkretne podpowiedzi. Pozdrawiam
-
N2O
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E38
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 725tds
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
Na pewno zaciski są odpowietrznikami do góry?
Po wymianie tarcz i klocków może prawie nie być hamulców przez około 200km.
Po wymianie tarcz i klocków może prawie nie być hamulców przez około 200km.
RANGE ROVER P38A 2.5 DSE
BMW 725 TDS
BMW 725 TDS
jak to do góry jak powinny być w dół? z reszta jakie to ma znaczenie? opisalem jakie są objawy, wiem jak sie powinny zachowywać hamulce po wymianie tarcz i klocków, tutaj jest inna bajka. Do tego jeszcze doszło jakiś dziwny dźwięk wydobywający się z silnika w momencie, gdy na maxa wcisnę pedał... Bardzo proszę o pomoc...
-
N2O
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E38
- Model: 725tds
- Rocznik: 1996
Wyobraź sobie, że powietrze przy odpowietrzaniu zawsze idzie do góry, więc jeśli zamienisz zaciski miejscami tak aby odpowietrzniki były u dołu to do końca świata tego nie odpowietrzysz.
Przećwiczone w innych samochodach wiele razy.

Przećwiczone w innych samochodach wiele razy.
RANGE ROVER P38A 2.5 DSE
BMW 725 TDS
BMW 725 TDS
- raven_1983
- Ekspert

- Seria: E34
- Model: 525tds
- Rocznik: 1992
A od kiedy odpowietrzniki powinny być na spodzie zacisków?? 
Widocznie w fabryce jakiś p... pracownik o tym nie wiedział i mam wszystkie założone do góry nogami
Obrazek poglądowy z sieci, czerwone zakreślenia ignorować... w artykule coś tam autor wskazywał

Widocznie w fabryce jakiś p... pracownik o tym nie wiedział i mam wszystkie założone do góry nogami
Obrazek poglądowy z sieci, czerwone zakreślenia ignorować... w artykule coś tam autor wskazywał

o kurna!! Rzeczywiście... tragedie zrobiłem... Sorki za zamęt. Dzięki bardzo