Mam TDS-a 525 i zaczyna mnie niepokojic pewna sprawa, auto prowadzi sie super ale od 2500 obrotów, przy zmianie biegu na nizszy i oczywiscie spadku obrotów bardzo powoli sie rozpedza, poprostu jest mulowate.
jesli przy ruszaniu doda sie sporo gazu jest ok momentalnie wciska w fotel, jesli spokojnie sie rusza auto ma problem z rozpedzeniem,
Co moze byc powodem, zaznaczam ze zapala bez problemu jak jest cieply czy zimny
pls o diagnoze co jest powodem braku mocy
Dziwne objawy
Moderator: Moderatorzy
a co powiesz na wskaźnik paliwa który pokazuje rzeczywisty stan paliwa po przejechaniu okolo 5 km lub dobrym podgrzaniu silnika, czy czujnik moze byc walniety,
jak zapale go powiedzmy rano lub po krotkiej trasie przez jakis czas swieci mi rezerwa a po kilku kilometrach jazdy wskazowka ustawia sie na wlasciwa pozycje jak rozwiazac ten problem, czy to normalne objawy
jak zapale go powiedzmy rano lub po krotkiej trasie przez jakis czas swieci mi rezerwa a po kilku kilometrach jazdy wskazowka ustawia sie na wlasciwa pozycje jak rozwiazac ten problem, czy to normalne objawy
- Pawik83
- Bywalec Gadulec
- Seria: E39
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 530d
- Rocznik: 2002
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
nie odpowiem Ci na to pytanie bo mam dokładnie taks samo nie zawsze ale czasami mam tak jak piszeszajek pisze:a co powiesz na wskaźnik paliwa który pokazuje rzeczywisty stan paliwa po przejechaniu okolo 5 km lub dobrym podgrzaniu silnika, czy czujnik moze byc walniety,
-
krzysiek 525tds
- Świeżak

- Seria: E60-61
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525td
- Rocznik: 2004
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Dolnośląskie