E39 - Problem z parującym reflektorem (xenon)
Moderator: Moderatorzy
-
Jimmi
- Bywalec
- Seria: E39
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525tds
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Śląskie
E39 - Problem z parującym reflektorem (xenon)
Witam. Mam problem z parującym reflektorem przednim prawym...jak wychodzę rano z domu to jest cały zaparowany od wewnątrz - czasami wręcz są tam duże krople wody. Wyciągnołem go ostatnio i otworzyłem. Po wyczyszczeniu złożyłem używając przy okazji masy silikonowej w miejscach styku obu części reflektora. Jeden dzień było ok ale dzisiaj znowu jest cały zaparowany a przecież są tam dwie rurki odpowietzrające (chociaż nie sprawdziłem czy drożne). Czy w tych rurkach znajduje się jakiś filterek który mógłby się zapchać? Macie jakieś inne pomysły? Trochę lipa bo jak mnie niebiescy zatrzymają to nie odpuszczą...no i nie chciałbym żeby od wilgoci spalił mi się żarnik. Mieliście takie sytuacje w swoich "pociechach"??
BMW E39 TDS TOURING...srebrna strzała--->
- Dmlody87
- Bywalec
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1996
- Województwo: Śląskie
Problem z parującym reflektorem w E39 (Xenon)
no ja mam to samo i w tej samej lampie co Ty.
Nie wiem o co kaman ale jak miałem też przedlifty ale zwykłe to ni nie parowały ;/
Nie wiem o co kaman ale jak miałem też przedlifty ale zwykłe to ni nie parowały ;/
- carl0s
- Moderator

- Seria: E46
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2000
- Województwo: Zachodniopomorskie
kolego - wyjmij lampe z wozu i zobacz od tylu. w zaleznosci od wersji, bedziesz ial dwa odpowietrzniki lub jeden - dwa, czyli jeden z kierunkowskazu i jeden tuz nad zlaczem swiatel dlugich - ten od kierunku jest malo wazny, ale w tym nad swiatlem dlugim powinien byc filtr podobny do filtra od papierosa - jesli on zlapal wilgoc - to lampka bedzie parowala. najlatwiej jest go wydlubac jakims szpikulcem, powinno byc OK. Jesli masz lampe z jednym odpowietrznikiem - tym nad kierunkowskazem (gumowe kolanko skierowane w dol) to zdejmij te gume i zobacz czy wylot jest drozny i czy kolanko jest drozne (jak nie masz oslony pod silnikiem, to bloto tam leci i sie zbiera) - wystarczy przepchac i bedzie git.
None of you seem to understand...
I'm not locked in here with you.
You're locked in here with me!
I'm not locked in here with you.
You're locked in here with me!
- dudi_e39
- Bywalec
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Rocznik: 1996
- Województwo: Świętokrzyskie
j.w.
Musisz wudłubać gąbkę z kanalików
Musisz wudłubać gąbkę z kanalików