silnik mi gaśnie po wrzuceniu biegu
Moderator: Moderatorzy
-
maras
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525td
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
silnik mi gaśnie po wrzuceniu biegu
e34 tds skrzynia to oczywiście 5hp18 i problem po wrzuceniu z P czy N na D lub R czy 2, 3, 4 silnik gaśnie jak nie dodam gazu, jak rusze wszytko jest ok. skrzynia płynnie zmienia przełożenia redukuje działa na kickdown w programie S i zima gdy jade działa prawidłowo bez szarpnieć bez zacięć gładko płynnie i przyjemnie tylko czasmi przy dojeżdżzaniu do świateł pod czas hamowania potrafi zmulić silnik i zgaśnie tak jak w przypadku ruszania z P na D czy R i bez dodania gazu silnik zdycha w tej chwili ratuję się wrzuceniem Nki lub trzymam hamulec lewą stopą a prawą dodaję gazu podejrzewam sprzęgło hydrokinetyczne bo co innego skoro poziom oleju właściwy i praca skrzyni także właściwa może ktoś miał podobny przypadek nadmienię że skrzynia była remontowana niecały rok temu gwarancja na naprawę się skończyła dwa miechy temu wiec kolejna naprawa skrzyni nie wchodzi w grę jeżeli padła to ją wywalam i wsadzam manuala bo to bez sensu wywalać co rok kase na naprawę automatu. Pliss może ktoś ma jakiś pomysł.
Marek
Potrafie powiedzieć "spier...." w taki sposób, że poczujesz narastające podniecenie przed zbliżającą się podróżą...
Potrafie powiedzieć "spier...." w taki sposób, że poczujesz narastające podniecenie przed zbliżającą się podróżą...
- Jawor
- Administrator

- Seria: E90-93
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 320d
- Rocznik: 2010
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Pomorskie
- Kontakt:
Na pewno jest to kwestia skrzyni a nie np pompy wtryskowej?
bmw-inpa.pl
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d
Powrót do korzeni: e34 Ponton
Moje byłe:
Zobacz moją… zieloną… ropuchę!
Rodzinkę wożę 318d