TELEFON FABRYCZNY E39 1998r.

Forum o ogólnych problemach z elektroniką i elektryką w BMW.

Moderator: Moderatorzy

Sebastian1985
Świeżak
Świeżak
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Pomorskie

Post autor: Sebastian1985 »

Witam, mam pytanie odnośnie fabrycznego telefonu w mojej beemce. Zamontowana jest tu Motorola 8700 - czy jest możliwość uruchomienia tego antyku? nie potrafiłem zlokalizować gdzie wkłada się kartę, jest to telefon bezprzewodowy wiec w bagażniku nie ma centralki z miejscem na kartę, pod uchwytem w podłokietniku też nie - karta powinna być wkładana do tel chyba, czy przypadkiem karta sim nie jest zintegrowana? telefon i zestaw głośnomówiący działa - gdy dzwonie na 112 :) Czy jest możliwość podłączenia innego telefonu pod instalację głośnomówiącą? Pozdro.
slawek44
Bywalec
Seria: E39
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525td
Rocznik: 1998
Skrzynia biegów: Manualna
Województwo: Podkarpackie

Post autor: slawek44 »

Chcialbym odkopac temat bo tez nie wiem jak uruchomic ten telefon. Na forach jest dosc informacji ale modeli tych telefonow tez sporo i wiekszosc tematow niedotyczy mojego przypadku. Mam tez e39 z 98roku ale nie mam navi, w bagazniku po lewej stronie tez nie mam niczego gdzi mozna zapchac karte. (nie mam tam zupelnie niczego same kable) telefon wogole sie nie wyswietla.... Pomoze ktos?
Awatar użytkownika
siudek
Bywalec Wyjadacz
Seria: Szukam...
Nadwozie: Nie posiadam
Model: Nie mam
Rocznik: 1975
Skrzynia biegów: Nie mam
Województwo: Pomorskie
Kontakt:

Post autor: siudek »

Jeśli chodzi o klasyczny telefon pokładowy to kartę SIM wkładasz do samego telefonu (słuchawki). Do tego musisz mieć instalację pod niego (przewody, głośnik i mikrofon do głośnomówiącego) oraz samą centralkę w bagażniku. Nic nie musisz uruchamiać etc, nie masz CAN, telefon nie ma nic wspólnego z komputerem (jedynie z radiem OE). Nie mam pojęcia co Ty masz, więc najlepiej poszukaj sobie tutaj konkretnie Twojego telefonu i zobacz czego Ci brakuje:

http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... 7542&hg=84

Pozdrawiam.
siudek siudkowski

Było Mercedresa Wziąć... ;]
W kwestiach BMW nie pomagam na PW - od tego jest forum!
ODPOWIEDZ