Faluja obrotu

Tematy dotyczące układu paliwowego, pomp wtryskowych, ich nastawników i wtrysków.

Moderator: Moderatorzy

adriano6700
Świeżak
Świeżak

Faluja obrotu

Post autor: adriano6700 »

w mojej babci zaczely od niedawna falowac obroty.
po odpaleniu auta jest wszystko ok ale jak wlacze jakis odbiornik np. grzanie foteli albo szyby a nawet swiatla. ale obroty faluja przez chwile izaraz sie stabilizuja nie wiem czy to normalka czy moze cos poważnego. jezeli wiecie cos na ten temat napiszcie co to moze byc z gory dzieki pozdrawiam.
Awatar użytkownika
biernus
Bywalec Gadulec
Seria: E34
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Model: 525tds
Rocznik: 1993
Skrzynia biegów: Automatyczna
Województwo: Śląskie
Kontakt:

Post autor: biernus »

To zalezy jak faluja... jesli SZARPIA - prawdopodobnie nastawnik. Pamietaj ze w kazdym aucie w wiekszosci silnikow obroty REAGUJA w jakis sposob na wlaczanie odbiornikow... gozej jesli staje sie to tak widoczne, ze az problematyczne wtedy patrz poczatek mojego postu.
Obrazek
Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl
adriano6700
Świeżak
Świeżak

nie faluja tak strasznie ale slychac to falowanie a wskazowka tez delikatnie opada i sie podnosi ale podkreslam "delikatnie"nie jest to jakies uciazliwe ale czy to moze byc poczatek czegos powaznego :?: :?: :?:

[ Dodano: Pon Sie 04, 2008 4:01 pm ]
biernus pisze:To zalezy jak faluja... jesli SZARPIA - prawdopodobnie nastawnik. Pamietaj ze w kazdym aucie w wiekszosci silnikow obroty REAGUJA w jakis sposob na wlaczanie odbiornikow... gozej jesli staje sie to tak widoczne, ze az problematyczne wtedy patrz poczatek mojego postu.
Awatar użytkownika
biernus
Bywalec Gadulec
Nadwozie: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Kontakt:

Post autor: biernus »

adriano6700 pisze:nie faluja tak strasznie ale slychac to falowanie a wskazowka tez delikatnie opada i sie podnosi ale podkreslam "delikatnie"nie jest to jakies uciazliwe ale czy to moze byc poczatek czegos powaznego :?: :?: :?:

[ Dodano: Pon Sie 04, 2008 4:01 pm ]
biernus pisze:To zalezy jak faluja... jesli SZARPIA - prawdopodobnie nastawnik. Pamietaj ze w kazdym aucie w wiekszosci silnikow obroty REAGUJA w jakis sposob na wlaczanie odbiornikow... gozej jesli staje sie to tak widoczne, ze az problematyczne wtedy patrz poczatek mojego postu.
Poczatek konca "pompy" - byc moze.
Jesli objawy sa lekkie, autko nie gasnie nie przygasa... nie szarpie.
Jezdzij i nie kombinuj
Obrazek
Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl
adriano6700
Świeżak
Świeżak

a moze byc to wina filtra paliwa ???

tak mi sie wydaje ale pewny nie jestem.

sa jeszcze takie obiawy ze przy delikatnej jezdzie przy trzymaniu pedalu gazu w jednej pozycji

delikatnie poszarpuje ale delikatne dodanie lub puszczenie gazu likwiduje delikatne drgania

auta.

CO TO MOZE BYC ? ? ?
arcabuz
Bywalec
Nadwozie: Touring/Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

Post autor: arcabuz »

Z tymi falującymi obrotami to dołączam si e do słów kolegi " to jest początek końca pompy" ja tak zrobiłem ok 60 tys km i teraz jest już źle, a więc na razie jeździj i nie kombinuj ale obserwuj swojego TDSa.
ODPOWIEDZ