w mojej babci zaczely od niedawna falowac obroty.
po odpaleniu auta jest wszystko ok ale jak wlacze jakis odbiornik np. grzanie foteli albo szyby a nawet swiatla. ale obroty faluja przez chwile izaraz sie stabilizuja nie wiem czy to normalka czy moze cos poważnego. jezeli wiecie cos na ten temat napiszcie co to moze byc z gory dzieki pozdrawiam.
Faluja obrotu
Moderator: Moderatorzy
-
adriano6700
- Świeżak

-
adriano6700
- Świeżak

nie faluja tak strasznie ale slychac to falowanie a wskazowka tez delikatnie opada i sie podnosi ale podkreslam "delikatnie"nie jest to jakies uciazliwe ale czy to moze byc poczatek czegos powaznego
[ Dodano: Pon Sie 04, 2008 4:01 pm ]
[ Dodano: Pon Sie 04, 2008 4:01 pm ]
biernus pisze:To zalezy jak faluja... jesli SZARPIA - prawdopodobnie nastawnik. Pamietaj ze w kazdym aucie w wiekszosci silnikow obroty REAGUJA w jakis sposob na wlaczanie odbiornikow... gozej jesli staje sie to tak widoczne, ze az problematyczne wtedy patrz poczatek mojego postu.
- biernus
- Bywalec Gadulec
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1993
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Śląskie
- Kontakt:
Poczatek konca "pompy" - byc moze.adriano6700 pisze:nie faluja tak strasznie ale slychac to falowanie a wskazowka tez delikatnie opada i sie podnosi ale podkreslam "delikatnie"nie jest to jakies uciazliwe ale czy to moze byc poczatek czegos powaznego![]()
![]()
![]()
[ Dodano: Pon Sie 04, 2008 4:01 pm ]biernus pisze:To zalezy jak faluja... jesli SZARPIA - prawdopodobnie nastawnik. Pamietaj ze w kazdym aucie w wiekszosci silnikow obroty REAGUJA w jakis sposob na wlaczanie odbiornikow... gozej jesli staje sie to tak widoczne, ze az problematyczne wtedy patrz poczatek mojego postu.
Jesli objawy sa lekkie, autko nie gasnie nie przygasa... nie szarpie.
Jezdzij i nie kombinuj
-
adriano6700
- Świeżak