dziwi mnie co ludzie pisza o tych tdsach posiadalem tedeeska ktory dostawal codziennie buta zrobilem tak 45tys km w sumie mial ich 260 i co i nic .jezdzil ten ma 215 tys km zrobilem nim 15 w tym prawie 5 na tym setupie i co i nic... autko moze byc jeszcze podkrecone narazie nastawnik szwankuje tzn gubi dawke przez co autko przy 200km i 360nm nie dymi bo za malo jest paliwa gdy zrobie pompe a jest taka opcja bedzie mialo troche wiecej km moze z 10 i z 50 nm wiecej narazie mniej niutow bo sprzeglo trzeba mocniejsze:D:D powiem wam tak
nigdy mi sie tdsa nie zagrzal wymieniam regularnie plyny i dbam o odpowiednie nagrzewanie i studzenie... lecialem nim 235km/h
opinia o tdsach spowodowana jest przez nieodpowiednie ich urzywanie
odnosnie 3.0d 184km i 390nm powiem tak scigalem sie z takim i do 140 nie ma szans kolo 2 dlugosci potem niutow wiecej i 6 skrzynia powoduje ze autko lepiej napedza i dostaje baty
moja waga 1530 ze mna i 15 litrow w baku tamten 1550 z paliwem
gdybym wazyl 150km mniej np wersja sedan bez takiego wyposarzenia i bez haka to spokojnie objedzam e46 3.0d
poki co jeszcze troche modow a jak nie bedzie to spelnialo moich oczekiwan to przekladka do e36 silnika 3.0d
mody masz opisane w galerii jak i moje autko pozdrawiam
gratki za checi do wsadzenia silnika tdsa do e39
no i przebiegu prawdziwy rodzynek:D