Mam takze maly problem z moim tds-em, Nie pali ani na zimno ani na ciepło jesli jest malo paliwa w zbiorniku. Jesli zejde pomizej 15l w baku i dam mu w palnik to gasnie i ciezko odpala. Jak zejde ponizej 10l to moge zapomniec ze go uruchomie. Nawet jak zaleje go paliwkiem to czasem sie nie udaje i akumulator do prostownika na cala noc. Rano jakos odpali ale prawie sie rozladowuje aku. Zszedlem wlasnie sprawdzic jak odpala i pali tak 1-3s. Ssprawdzane na zimnym ale tak samo mi pali na zimnym i na cieplym. No i dodam jesli jest coraz mniej dieselka w baku to coraz gorzej pali. Jest to uciazliwe bo tak jakbym mial bak 45l, te 15l ktore zostaja w zbiorniku tak jak by ich nie bylo. Sie zachowuje jakby sie zapowietrzal.
Jesli chodzi o falowanie na obrotach to dla mnie pojecie wzgledne, ale przy wlaczeniu swiatel nic sie nie dzieje, przy wlaczaniu nawiewu z 0 na 4 to drgnie moze o 1mm i wroci, przy kreceniu kierownica takze faluje ale moze to byc przez to ze regenerowalem przekladnie i takie tulejki z teflonu czy czegos tam byly troche ciasne - dorabiane w stoczni.
Na trasie przy dynamicznej jezdzie 100-180km/h pali 7.5l/100km. Miasto do 10l. Wiec chyba w normie.
Mi sie wydaje ze to moze byc pompka w baku. Moze jaks test na wydajnosc by mi pomogl.
Pomozcie prosze, moze znacie jakas dobra literature na temat tego silniczka
Czy to jest pompa czy pompka?
Moderator: Moderatorzy
Pompke w baku sprawdza sie na wydajność i jakie podaje ciśnienie.
Czyli zdejmujesz przewód od pomki wkładasz go do wiaderka bądz bańki i mierzysz czas w ciągu minuty ile napompuje paliwa jezeli wartość jest niższa znaczy że pompka nie ma wydajnośći. Oraz zakładasz manometr w celu sprawdzenia jakie podaje ciśnienie. Jak znajde ile pompa ma mieć wydajności to odpisze wtedy ze stoperkiem żmiezrzysz sobie wydajność.
Czyli zdejmujesz przewód od pomki wkładasz go do wiaderka bądz bańki i mierzysz czas w ciągu minuty ile napompuje paliwa jezeli wartość jest niższa znaczy że pompka nie ma wydajnośći. Oraz zakładasz manometr w celu sprawdzenia jakie podaje ciśnienie. Jak znajde ile pompa ma mieć wydajności to odpisze wtedy ze stoperkiem żmiezrzysz sobie wydajność.