Opis Problemu.
Zimą gdy popadał śnieg a kochanej żonie nie chciało się wystawić nosa żeby odgarnąć trochę biały puch, zostały włączone wycieraczki. Śniegu było tak dużo że sobie nie poradziły i stanęły. Wówczas żona śnieg odgarnęła, wycieraczki ruszyły ale zatrzymały się w pozycji pionowej. Stan ten trwał z tydzień. Później była sytuacja podobna ze śniegiem. Za dużo śniegu, wycieraczki stanęły. i zaczęły działać prawidłowo. Z dwa tyg temu już bez żadnego obciążenia znowu się zepsuły. Stanęły w pozycji pionowej i zamiast poruszać się od dołu(poziom) do góry (pion) , pracują od góry (pion) do dołu (poziom).
Co robiłem.
dogrzebałem się do całego mechanizmu od strony silnika. Tam wszystko jest wg mnie oki. Próbowałem je fizycznie przestawić( akumulator rozłączony) ale to nic nie dawało. I tak wracały do pozycji Pionowej.
Dziś w końcu dorwałem moduł wycieraczek ze szrotu, inny, podobno dobry.(numery się zgadzały) to samo.bez zmian.
Uwagi:
czy jeśli mam kombi to moduł też powinien być od kombi??W serwisie w łodzi mówili że to bez znaczenia ale średnio u mnie z zaufaniem do nich.
Poza tym że wycieraczki chodzą w drugą stronę, wszystko jest oki. Tempo pracy, itp.
Proszę o pomoc.
Policja się mnie zaczęła już czepiać. Póki co ściemniam że ten typ tak ma.