e34,e36,e38,e39 TDS - rozruch na ciepłym silniku, dawka
Moderator: Moderatorzy
-
młody87
- Bywalec
- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Podlaskie
Re: e34,e36,e38,e39 TDS - rozruch na ciepłym silniku, dawka
Jestem 3 testującym chip.Z czystym sercem polecam wytwór naszego cudotwórcy.Autko pali jak by miało sprawną pompę.W 100% polecam 
- Bagor
- Bywalec Gadulec
- Seria: E30
- Rocznik: 1990
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Mazowieckie
Dzięki za przetestowanie.młody87 pisze:Jestem 3 testującym chip.Z czystym sercem polecam wytwór naszego cudotwórcy.Autko pali jak by miało sprawną pompę.W 100% polecam
To już wszystkie osoby testujące.
Chiptuning silników BMW: http://www.bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?t=1316
-
v1ck
- Bywalec
- Seria: E39
- Rocznik: 1997
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
no to super, Bagor, o ile u mnie na ciepłym rozruch to kwestia max 5sek, to chyba sobie jednak sprawie taki prezent na święta + czips
daj znać jak będą świąteczne promocje 
- Bagor
- Bywalec Gadulec
- Seria: E30
- Rocznik: 1990
Już teraz jest promocja, zajrzyj do tematu: http://www.bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?t=1316v1ck pisze:no to super, Bagor, o ile u mnie na ciepłym rozruch to kwestia max 5sek, to chyba sobie jednak sprawie taki prezent na święta + czipsdaj znać jak będą świąteczne promocje
Taniej nie będzie
Chiptuning silników BMW: http://www.bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?t=1316
- jaroblazej
- Bywalec
- Seria: E38
- Model: 730d
- Rocznik: 2000
- Województwo: Śląskie
- Kontakt:
I u mnie czasem schodzi się z odpalaniem na ciepło czasem 2 sek czasem 10 sek i nie bardzo wiem o co chodzi
Pompa była regenerowana ale to już w sumie prawie dwa lata.. Kiedyś używałem tego ustrojstwa z allegro ale to jak by druciarstwo. W moim przypadku pomogło na tydzień
I tak skończyło się w serwisie BOSCH. Mnie to po prostu irytuje, gdy często odpalając puszkę na mieście muszę się zastanawiać czy zagada czy aku już mi się wyładuje i będzie SHIT. Tak mnie ostatnio załatwiła w Warszawie. W końcu po 15 min wołania na CB w końcu jakiś łaskawy (pewnie poczciwy słoik) podjechał i odpaliliśmy na kable. A brakło parę obrotów a tak LIPA
Kontakt już nawiązany teraz czekamy na modyfikację i krótki opis jakie są zmiany.
Zamawiam najmocniejszą modyfikację + opcja odpalania na ciepłym.
Pozdrawiam
Pompa była regenerowana ale to już w sumie prawie dwa lata.. Kiedyś używałem tego ustrojstwa z allegro ale to jak by druciarstwo. W moim przypadku pomogło na tydzień
Kontakt już nawiązany teraz czekamy na modyfikację i krótki opis jakie są zmiany.
Zamawiam najmocniejszą modyfikację + opcja odpalania na ciepłym.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 maja 2013, 15:38 przez jaroblazej, łącznie zmieniany 1 raz.
-
N2O
- Bywalec Wyjadacz
- Model: 725tds
- Rocznik: 1996
Jaki masz akumulator? Może w nim leży problem.
RANGE ROVER P38A 2.5 DSE
BMW 725 TDS
BMW 725 TDS
- jaroblazej
- Bywalec
- Kontakt:
Wiesz może się nie popiszę. Dopiero teraz czytam te kiepskie opinie na jego temat. Mam 4max'a 100Ah/760A zakupiony rok temu namówiony przez mechanika. W sumie wszystko było ok jednak ostatnim czasem zaczął jak by słabiej kręcić. Sprawdzałem ładowanie jest w zakresie pomiędzy 13.8V-14.2V . Zleciłem sprawdzenie poboru prądu w trybie uśpionym i generalnie elektryk powiedział, że wszystko jest w jak najlepszym porządku i nic mi prądu nie zjada. Nie doładowywałem go prostownikiem ponieważ auto głownie jeździło w trasie może powinienem nie wiem.
Teraz znów 4max o identycznych parametrach. Dostałem go w zastępstwo na czas reklamacji z warsztatu, w którym kupiłem akumulator. O tyle dziwne są te akumulatory że po przejechaniu trasy z Bielska do Warszawy ok 400km i kilku odpalaniom i słuchania muzyki na postoju ok 2 godzin auto nie zapala!! No gdyby nie CB to nikt by mnie nie odpalił bo auto stało na parkingu FSO, a że było już późno tam już wszyscy pojechali do domu. I gdy już w sumie wkurzony na znieczulicę ludzi, którzy mogli słyszeć użyłem ostrych słów, że lipa jakaś, że nawet nikt się nie odezwie!?! Ruch był spory jak to wieczorem w Wawie i cudem w końcu jakiś poczciwy koleżka na blachach inne niż warszawskie się odezwał
Po chwili podjechał mnie uratował z opresji.
Ten zastępczy aku doładowywałem niskim prądem po powrocie przez kilka godzin jednak problem rozruchu jest nadal. Raz lepiej raz gorzej. Było by super gdyba zapalała jakoś tak szybciej
Teraz znów 4max o identycznych parametrach. Dostałem go w zastępstwo na czas reklamacji z warsztatu, w którym kupiłem akumulator. O tyle dziwne są te akumulatory że po przejechaniu trasy z Bielska do Warszawy ok 400km i kilku odpalaniom i słuchania muzyki na postoju ok 2 godzin auto nie zapala!! No gdyby nie CB to nikt by mnie nie odpalił bo auto stało na parkingu FSO, a że było już późno tam już wszyscy pojechali do domu. I gdy już w sumie wkurzony na znieczulicę ludzi, którzy mogli słyszeć użyłem ostrych słów, że lipa jakaś, że nawet nikt się nie odezwie!?! Ruch był spory jak to wieczorem w Wawie i cudem w końcu jakiś poczciwy koleżka na blachach inne niż warszawskie się odezwał
Ten zastępczy aku doładowywałem niskim prądem po powrocie przez kilka godzin jednak problem rozruchu jest nadal. Raz lepiej raz gorzej. Było by super gdyba zapalała jakoś tak szybciej
-
N2O
- Bywalec Wyjadacz
- Model: 725tds
4max - sama nazwa mówi że to 4 dni max działa.
Do RR dopiero jak założyłem Yuasa 100Ah 1000A zaczął odpalać normalnie.
W E38 też mam Yuasę 95 czy 100Ah i chyba 950 czy 900A rozruchu i działa normalnie.
Jeszcze mogą być straty na przewodach masowych.
Do RR dopiero jak założyłem Yuasa 100Ah 1000A zaczął odpalać normalnie.
W E38 też mam Yuasę 95 czy 100Ah i chyba 950 czy 900A rozruchu i działa normalnie.
Jeszcze mogą być straty na przewodach masowych.
RANGE ROVER P38A 2.5 DSE
BMW 725 TDS
BMW 725 TDS
- jaroblazej
- Bywalec
- Kontakt:
Poczekam póki co na rozstrzygnięcie sprawy z reklamacją.
Dziś odebrałem inny samochód od mojego mechanika i zobaczyłem, że mój akumulator leży cały czas jeszcze nie zgłoszony. Oczywiście był rozładowany ok 2 tygodnie więc generalnie czas działa na moją niekorzyść z tym, że ja w aucie mam cały czas jego i nie będę skory żeby oddać gdy okaże się że reklamacji nie uwzględnili
Chociaż myślę że wszystko dobrze się skończy...
Dziś odebrałem inny samochód od mojego mechanika i zobaczyłem, że mój akumulator leży cały czas jeszcze nie zgłoszony. Oczywiście był rozładowany ok 2 tygodnie więc generalnie czas działa na moją niekorzyść z tym, że ja w aucie mam cały czas jego i nie będę skory żeby oddać gdy okaże się że reklamacji nie uwzględnili
-
Sławek1978
- Świeżak

- Województwo: Lubuskie
Witam byłbym tez zainteresowany tym epromem gdyz mam też spore problemy z odpaleniem na ciepłym silniku pozdrawiam
- jaroblazej
- Bywalec
- Kontakt:
Jutro zdam relacje z podróży po montażu nowego chipa 
-
gyver7
- Bywalec
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Rocznik: 1998
- Województwo: Wielkopolskie
Tez jestem zainteresowany tym sposobem, bo na ciepłym i pomiędzy kręcę nieraz 10 sekund, na czym to polega i ile kosztuje? Jest to jakis czip, czy robi sie to zdalnie?
gyver7
- jaroblazej
- Bywalec
- Kontakt:
Zajrzyj do tematu kolegi Bagora kilka postów wyżej. Liczyłem na przesyłkę dziś jednak będę zmuszony poczekać do poniedziałku. Czuję się jak niecierpliwy dzieciak 
- jaroblazej
- Bywalec
- Kontakt:
U mnie już wszystko jest ok. Chip Bagora jest SUPER jednak samo podniesienie dawki przy odpalaniu nie zawsze musi pomóc. Trzeba również spełnić inne warunki co z mojego przykładu opisałem w innym temacie.gyver7 pisze:Tez jestem zainteresowany tym sposobem, bo na ciepłym i pomiędzy kręcę nieraz 10 sekund, na czym to polega i ile kosztuje? Jest to jakis czip, czy robi sie to zdalnie?
Poczytaj tutaj:
http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.ph ... 988#p69988
Pozdrawiam