Problem po uszczelnieniu pompy wtryskowej m41 :(
Moderator: Moderatorzy
-
czesioos
- Świeżak

- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 318tds
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Świętokrzyskie
Problem po uszczelnieniu pompy wtryskowej m41 :(
Witam jestem tu nowy. Bmw e36 touring 1.8tds kupiłem około 2 tyg temu z początku nie przyglądałem sie pompie jednak cieżko z lekka odpalał na ciepłym i z pompy sie lało. Jako że jestem początkującym mechanikiem zakupiłem komplet uszczelek do pompy i uszczelki pod wtryski bo też lały. Wczoraj wyjąłem pompe wymieniłem uszczelki wyczysciłem nastawnik i poskładałem. Dziś próba uruchomienia auto odpaliło ale od razu wkreciło sie na max obroty nie reagowało na gaz.Po wyłączeniu i próbie ponownego uruchomienia samochód odpalił ,wkrecil sie na obroty wyskoczylo kontrolka wtrysku i samochod zgasl i juz nie odpalił. Ponad to nie działał obrotomierz. Wyjąłem nastawnik sprawdziłem wszystko ok. Po prostu nie leci wgl paliwo na wtryski a w pompie full co może byc przyczyną ?? Czego szukać ? Proszę o pomoc i z góry dziękuje za odpowiedzi bo już jestem załamany
mialem bmw w benzynie było ok pierwsze bmw w dieslu i taki cos 
-
czesioos
- Świeżak

Re: Problem po uszczelnieniu pompy wtryskowej m41 :(
Dziękuje za pomoc
problemem byłą padnieta pompa założona druga i chodzi.
-
czesioos
- Świeżak

Niestety druga pompa oddana byla gorsza niz moja 
A wiec tak samochód chodzi lepiej niż dawniej pompa to hybryda z pompą ze scenica 1,9dti zmienilem kilka elementów w efekcie czego cisnienie mam zarąbiste zawsze na pompie, odpala czy zimny czy ciepły od pół obrotu, nie kopci ani nic a moc ma lepszą niz przed tymi zmianami ponad to pali po miescie 7l
A wiec tak samochód chodzi lepiej niż dawniej pompa to hybryda z pompą ze scenica 1,9dti zmienilem kilka elementów w efekcie czego cisnienie mam zarąbiste zawsze na pompie, odpala czy zimny czy ciepły od pół obrotu, nie kopci ani nic a moc ma lepszą niz przed tymi zmianami ponad to pali po miescie 7l
- patryk1981
- Bywalec Gadulec
- Seria: Szukam...
- Nadwozie: Nie posiadam
- Model: Nie mam
- Rocznik: 2011
- Województwo: Śląskie
Panie kolego, a ile bys chcial zeby to palilo
7l to i tak malo biorac na uwage to ze latasz BMW i zapewne na swiatlach ostatni nie chesz byc, takie spalanie to norma i nie ma co sie oszukiwac, 1,9 tdi spala podobnie ale to inna konsrukcja. Spokojnie nie panikuj, wszystko masz git, tylko buty za ciezkie
Moje 2,5 jara 10,do 11 ale ja wiem sam posobie ze gdyby palila mniej to juz zaczynal bym sie martwic ze cos sie posulo
Wiec luzik
i szerokiej drogi 
Moje 2,5 jara 10,do 11 ale ja wiem sam posobie ze gdyby palila mniej to juz zaczynal bym sie martwic ze cos sie posulo
Wiec luzik
Audi A6 C5 rok 2000 - 1.8t - chip 200 HP