Witam! Od nie dawna pojawił się w mojej Omedze problem. Problem którego nie mogę zdiagnozować. Najlepiej będzie jak wstawię film na którym widać o co chodzi: https://www.youtube.com/watch?v=tnpWMq8RtAQ
Czy czujnik położenia wału ? Taka sytuacja jest tylko na zimnym silniku. Po rozgrzaniu ustępuje. w czasie jazdy jedynie podczas jazdy ze stałą prędkością zdarzy się takie przyduszenie, ale miało to miejsce może 3 razy. Jednak rano zawsze tak się dzieje jak na filmie.
Opel Omega 2.5 Td poranny problem z przyduszaniem
Moderator: Moderatorzy
-
siopik2909
- Świeżak

- Seria: Opel
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: Omega B FL
- Rocznik: 2000
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Małopolskie
- AdamDMI
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 325tds
- Rocznik: 1997
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Pomorskie
Re: Opel Omega 2.5 Td poranny problem z przyduszaniem
takie cyrki jak chwilowe szarpanie falowanie na zimnym może dawać i walnięty czujnik płynu chłodzącego, ale to chyba nie w tym przypadku.
skoro wtryski nie przelewają, świece grzeją, to po podłączeniu pod kompa , dalej, sprawdziłbym czujnik położenia wału. pompa albo nastawnik po strasznie dłuuugim postoju potrafią szaleć. czy po dodaniu gazu wkręca się na obroty czy gaśnie ? czy nie jest przypadkiem zapowietrzony lub nie łapie przedmuchów ? może i zaśmiejecie się ze mnie, że strzelam pytaniami , ale nic innego nie przychodzi mi do głowy.
daj znać co i jak
skoro wtryski nie przelewają, świece grzeją, to po podłączeniu pod kompa , dalej, sprawdziłbym czujnik położenia wału. pompa albo nastawnik po strasznie dłuuugim postoju potrafią szaleć. czy po dodaniu gazu wkręca się na obroty czy gaśnie ? czy nie jest przypadkiem zapowietrzony lub nie łapie przedmuchów ? może i zaśmiejecie się ze mnie, że strzelam pytaniami , ale nic innego nie przychodzi mi do głowy.
daj znać co i jak
BMW Diesel <3
-
N2O
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: E38
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 725tds
- Rocznik: 1996
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Mazowieckie
Re: Opel Omega 2.5 Td poranny problem z przyduszaniem
Odczytaj błędy, widać że lampka się zapala i sterownik łapie błąd.
RANGE ROVER P38A 2.5 DSE
BMW 725 TDS
BMW 725 TDS