[E36] stuki w okolicy skrzyni przy zmianie biegów 1-3
Moderator: Moderatorzy
[E36] stuki w okolicy skrzyni przy zmianie biegów 1-3
witam ponownie, panowie mam maly problem, przy ruszaniu slysze wyraznie jak przezucam biegi ( 1-3) powyzej juz to jest niesłyszane, nie jest to nic zwiazane z mostem stuki sa wyrazne w okolicy skrzyni, nie sa duze delikatne, tak jakby na laczeniu wału ze skrzynia, jak mam otwarta szybe to na zewnatrz slysze jak cos skrzypi przy zmianach biegu, podam jeszcze jeden przyklad jak jade dam na 4 bieg i jade za wolno auto wpada w dziwne wahania i wlasnie wtedy ten luz jest slyszany jak stuka prosze o pomoc
Piotr
-
kifiu
- Bywalec Wyjadacz
- Seria: Opel
- Model: RR P38a
- Rocznik: 1995
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Małopolskie
jaqkby ci padl lacznik skrzynia - wał to bys odczuwal duze bicie podczas ostrego ruszania i waliloby po lewarku.wiem bo ten lacznik przerabialem juz 2 razy.
Kliknij i zobacz --> Tanie części do TDS-ów
POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

POMOC DROGOWA AUTOHOLOWANIE
TEL 504-209-706 24h/dobe
DLA KLUBOWICZOW ZNIZKI

dzieki panowie za odpowiedzi, dzis patrzalem od spodu a kolega manewrowal sprzegłem na jedynce i widzialem ze łacznik skrzyni z wałem nie jest poszarpany ani zmeczony wyglada na to ze jest ok, stuki sa slyszane zaraz za tym gumowym lacznikiem w skrzyni, jest to taki luz slyszany przy zmianie 1-3, kiedy ruszam gwaltownie tez jest slyszany, tak jak by mial gdzies luz gora 1cm, nie jest duzy lecz chce go zlikwidowac, dyfer 3ma sie bdb nawet nie drgnie, tam nie ma luzow, a co do urwanego dyfra tez to przerabialem, w bmw e36 coupe 1,8 is, wyrwal sie z karoserii i byl problem, pospawalem lecz urywal sie regularnie i to bylo straszne w najmniej oczekiwanej chwili to sie dzialo, prosze was o pomoc
Ostatnio zmieniony 18 lip 2009, 0:14 przez Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotr