R3 FUEL - przywróć sprawnośÄ‡ turbosprężarki
Moderator: Moderatorzy
- heros
- Bywalec
- Seria: E36
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 318tds
- Rocznik: 1998
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Dolnośląskie
R3 FUEL - przywróć sprawność turbosprężarki
Strzałka mój mechanior polecił mi ten preparat do mojego tds Znalazłem jego opis na allegro Miał już może ktoś styczność z nim http://moto.allegro.pl/r3-fuel-przywroc ... 84704.html
- wojtek_blekitny
- Moderator

- Seria: E34
- Nadwozie: Sedan/Limuzyna
- Model: 525tds
- Rocznik: 1994
- Skrzynia biegów: Manualna
- Województwo: Wielkopolskie
Re: R3 FUEL - przywróć sprawność turbosprężarki
Wygląda jak zwykły ceramizer.
Poza tym opis aukcji- masakra...
Łuszczenie (spalling) to jeden z rodzajów zużywania zmęczeniowego. Występuje w węzłach słabo smarowanych lub niesmarowanych. Produktem zużycia są płaskie łuski.
Zużywanie wodorowe ma związek z adsorpcją i dyfuzją wodoru wgłąb warstwy wierzchniej i tworzeniem kruchych warstewek, które mogą pękać.
Wodór bierze się z atmosfery (to gaz) a nie siedzi sobie gdzieś tam na powierzchni
Kolejna różnica, to to, że łuszczenie dotyczy większości metalowych materiałów poddawanych cyklicznym obciążeniom, natomiast zużywanie wodorowe dot. stali i żeliwa bez dodatku Cr i V, niekoniecznie nawet będących w jakimkolwiek ruchu.
Niesamowite, jak ogłupiające mogą być tego typu reklamy.
Pominę fakt działania na turbosprężarkę (jak dobra może być regeneracja tym środkiem powierzchni, na których wystąpił już znaczny ubytek materiału i przekroczenie dopuszczalnego luzu).
Aczkolwiek nie neguję tu środka, jako modyfikatora tarcia i jego wpływu na trwałość niektórych elementów.
Poza tym opis aukcji- masakra...
Pseudonaukowy bełkot, który jest tylko zlepkiem ładnie brzmiących słów.Zapobieganie agresji wodoru (blokowanie mechanizmu zużycia wodorowego) - poprzez reakcję chemiczną z trącej powierzchni metalowej zostaje wyeliminowany wodór co zapobiega tworzeniu się nadżerek wodorowych którym towarzyszy łuszczenie warstwy wierzchniej, a w konsekwencji zmęczenie materiałowe.
Łuszczenie (spalling) to jeden z rodzajów zużywania zmęczeniowego. Występuje w węzłach słabo smarowanych lub niesmarowanych. Produktem zużycia są płaskie łuski.
Zużywanie wodorowe ma związek z adsorpcją i dyfuzją wodoru wgłąb warstwy wierzchniej i tworzeniem kruchych warstewek, które mogą pękać.
Wodór bierze się z atmosfery (to gaz) a nie siedzi sobie gdzieś tam na powierzchni
Kolejna różnica, to to, że łuszczenie dotyczy większości metalowych materiałów poddawanych cyklicznym obciążeniom, natomiast zużywanie wodorowe dot. stali i żeliwa bez dodatku Cr i V, niekoniecznie nawet będących w jakimkolwiek ruchu.
Niesamowite, jak ogłupiające mogą być tego typu reklamy.
Pominę fakt działania na turbosprężarkę (jak dobra może być regeneracja tym środkiem powierzchni, na których wystąpił już znaczny ubytek materiału i przekroczenie dopuszczalnego luzu).
Aczkolwiek nie neguję tu środka, jako modyfikatora tarcia i jego wpływu na trwałość niektórych elementów.
"Exercise your inner demons"
E34: "Ulep z samego serca Wielkopolski"
E34: "Ulep z samego serca Wielkopolski"
- GuLuN
- Bywalec Gadulec
- Seria: E60-61
- Nadwozie: Touring/Kombi
- Model: 525d
- Rocznik: 2005
- Skrzynia biegów: Automatyczna
- Województwo: Kujawsko-pomorskie
Re: R3 FUEL - przywróć sprawność turbosprężarki
Tak szczerze to działanie będzie raczej tylko psychologiczne o ile nie zabije układu paliwowego.
Jak stosować dodatki to tylko markowe i sprawdzone jest troche o tym u nas na forum ja polecam produkty liqui moly.
A turbine to się oddaje do regeneracji a nie zalewa jakimś cudem w butelce.
Jak stosować dodatki to tylko markowe i sprawdzone jest troche o tym u nas na forum ja polecam produkty liqui moly.
A turbine to się oddaje do regeneracji a nie zalewa jakimś cudem w butelce.

Brutal!!!Metal!!!Warrior!!!